Ismét országos ellenőrző akciót tart a Magyar Rendőrség, ezúttal december 11. és 17. között. A rendőrök ez idő alatt az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki.

A teherautókat ellenőrizték

Legutóbb november 6. és november 12. között tartott ilyen jellegű ellenőrzést a ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának) éves ellenőrzési tervének megfelelően. Ebben az időszakban a nehéz-tehergépkocsikat és az autóbuszokat ellenőrizték célzottan az egyenruhások.

Ittasan vezetett

A rendőrség 2022-ben tett közé egy videót, amelyben egy olyan férfi beszél, aki ittasan ült a volánhoz, ezután balesetet szenvedett. A tragédiában elveszítette szerelmét, valamint gyermekét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvesztette uralmát

Azon az októberi napon Konrád és várandós párja együtt buliztak, a 29 éves férfi több felest is megivott, majd autóba ültek és elindultak haza. Az utolsó 10 km-en történt a baleset. Egy enyha bal kanyarban elvesztette az uralmát az autó felett és a Szombathelyhez közeli úton az árokba csapódtak a Volkswagen Passattal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kettészakította a fa az autót

Megdobta az autó hátsó felét a vízelvezető árok, majd átrepültek az út melletti rétre. Konrád megpróbált fékezni, ellenkormányozni, de semmi sem segített. Túl nagy volt a sebesség, 160 km/h-val száguldott a sötét mellékúton. Szerencsétlenségükre pont egy olyan fának csapódtak, amely teljesen kettészakította a Passatot. Kondrád azóta börtönben van, 3 év 6 hónapot kapott. A rácsok mögött mesélte el történetét a rendőrség videósainak.

Most is élhetne

A férfi megtörten mondta: „Ha azon a hajnalon nem indulok el, akkor ő most is élne. Egy ember sokat hibázik az életében, de ez akkora hiba volt, hogy egy ember életébe került, amit nem lehet megfizetni. Az autóban meghalt mellettem a párom és a pici. Én itt maradtam, ezt nekem életem végéig cipelnem kell” – teszi hozzá a férfi.

Nem lehet elfelejteni

„Ő nem csak a menyasszonyom volt, nem csak egy nő volt az életemben. Ő a barátom volt, a lelki társam, a támaszom. Ez tehát nem egy olyan dolog, amit az ember csak úgy elfelejt.” – mondja szomorúan Konrád.

Piás vezetés

A 29 éves férfi azért vállalkozott arra, hogy a rendőrség videójában elmeséli a tragikus történetét, mert bízik abban, ha legalább száz emberből egy megismeri az ő esetét, talán nem fog abba a hibába esni, mint ő, és nem ül piásan a volánhoz.

Konrád megtörten mesélte el élete targédiáját

Forrás: police.hu

A szerelmét és a gyermekét veszítette el

Konrád azt is elmondta, hogy igazából nem a börtön, az emberek ítélete vagy a felelősségválalás a nehéz, hiszen az embert azt megszokja, mert túlélők vagyunk. „A legnehezebb azt a tudatot cipelni, hogy kikkel és hogyan élhettem volna: A szerelmemmel és a gyermekemmel. És ez nem lesz már soha többet” – mondta a férfi.

Rossz döntés

Konrád azon az estén rossz döntést hozott. Ennek egy halott, egy meg nem született gyermek, két tönkrement család és 3 év 6 hónap szabadságvesztés lett a következménye. Megérte piásan vezetni? A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Durvább büntetés

A kormány idén szeptember megemelte az ittas vezetésért járó büntetést.  Ha a járművezető szervezetének kevesebb, mint 0,30 gramm/liter a véralkohol szintje, illetve a levegőalkohol-koncentráció 0,15 milligramm/liter alatt van, akkor 39 ezer forint, ha pedig ennél több, akkor 130 ezer forint lesz a büntetési tétel.

Kiemelt kép: Konrád autójából ennyi maradt a baleset után – Forrás: police.hu