Két munkás életveszélyesen megsérült, miután leszakadt egy erkély hétfő reggel a 6. kerületben. A sérülteket a tűzoltók szabadították ki a romok alól, mentő vitte őket kórházba.

Leszakadt egy erkély

Leszakadt egy erkély a 7. kerületi Paulay Ede utcában hétfő reggel.  Az épületen éppen felújítási munkálatokat végeznek, így rengeteg munkás dolgozik bent. A környékbeliek szerint éppen falat bonthattak a belső udvarban, amikor az egyik erkély hatalmas robajjal lezuhant, és maga alá temetett két, az építkezésen dolgozó férfit – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

3 mentő érkezett a helyszínre

A helyszínre azonnal mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek, a két ember ugyanis a romok alá szorult. A helyszínre három mentőautó érkezett, és a két sérültet, miután a katasztrófavédelem munkatársai kimentették a törmelékek alól, kórházba vitték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Életveszélyes sérültek

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, mindketten életveszélyesen sérültek. Fej – és gerincsérülésük van. „Mi nem láttuk, hogy mi történt, mert az egész a felújítás alatt lévő ház belső udvarán történt. Csak arra lettünk figyelmesek, hogy érkezik a rendőr meg a mentő is, és sokan rohannak be, meg nagy a fejetlenség” – mondta a Borsnak egy környéken élő férfi.

Rossz állapotban van a ház

A ház műemlékvédelem alatt áll. „Azt, hogy ez az épület speciel milyen állapotban volt, nem tudom pontosan, de azért nagyon sok itt a régi, omló épület errefelé, aminek omladozik a fala. Lehetséges, hogy egy ilyen régi falrészt bontottak éppen, akkor történt ez az egész. Nagyon sajnálom azokat a melósokat, nagyon rosszkor voltak rossz helyen” – mondta a környéken lakó.

Órákig tartott a mentés

Azt is elmondta, hogy a törmelékek a munkásokra zuhantak, ki sem tudtak mászni. A férfi beszámolója szerint a mentők csak 11 óra körül tudták elszállítani a két sérültet.

Kivizsgálják az esetet

Azt egyelőre nem tudni, hogy történt-e mulasztás a helyszínen, és ha igen, kinek a hibájából, ezt vélhetően később, szakértők segítségével állapítják majd meg.

Jókai utcai házomlás

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, tavaly júniusban éppen új lakásokat alakítottak ki a 6. kerületi Jókai utcai ház tetőterében, amikor hirtelen kőtörmelékek zuhantak a mélybe, s az egész házrész leomlott. Éppen akkor sétált el a ház előtt a Budapesti Operettszínház két művésze, Benjamin és Nikolett.

Eljegyzés az intézetben

A nőre ráomlottak a törmelékek, barátja hosszú percekig kereste. Azonnal tudta, hogy amennyiben nem jól ér hozzá, akkor még nagyobb bajt okozhat, ezért csak a köveket szedte le róla, s azonnal értesítette a mentőszolgálatot. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, majd kedvese később egy rehabilitációs intézetben eljegyezte.

Még mindig nincs felelős

Nikolett, az eset után másfél évvel is kerekesszékkel tud csak közlekedni. Korábban egy nyomozócsoport alakult, hogy tisztázza, ki(ke)t terhel felelősség, azonban egyelőre nem érkezett hír arról, hogy bárkit is gyanúsítottként hallgattak volna ki a házomlással kapcsolatban. Azt azonban továbbra sem tudni, várható-e büntetőjogi felelősségrevonás a történtek miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Jókai utcai eset utáni felvétel – Forrás: BPK