Hosszan próbálták újraéleszteni a súlyosan megsérült férfit, de már nem tudták megmenteni az életét. A tragikus baleset péntek délután történt a 8-as főúton.

Életmentés

Életmentő küzdelem folyt a 8-as főúton, a Veszprém vármegyei Hajmáskér és Litér között, ahol egy kamion felborult, és rádőlt egy személyautóra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az árokba lökte

Bartók Judit rendőrségi szóvivő a Delta Híreknek elmondta, elsődleges információk szerint egy kamion Veszprém irányába közlekedett, amikor egy autóbusz előzésébe kezdett. Amikor visszatért a saját sávjába, egy műszaki hiba miatt álló autónak ütközött, majd az árokba lökte és ráborult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiszabadították az utasokat

A veszprémi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágóval szabadították ki a személyautó két utasát. Ekkor látták, hogy nagy a baj…

Súlyos sérültek

Az első információk szerint az autóban ketten utaztak. Az egyik utas életéért hosszasan küzdöttek a mentők, és a másik utas is súlyosan sérült. A kamion vezetője ki tudott szállni a járműből.

Útzár

A helyszínen teljes útzár van érvényben Veszprém irányába. A rendőrök Hajmáskérnél terelik le a forgalmat a főútról.

Elhunyt a férfi

Délután 5 óra előtt nem sokkal érkezett meg a hír: olyan súlyosak voltak a sérülései a kocsiban utazó férfinak, hogy a mentők a hosszas küzdelem ellenére sem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette – erősítette meg Bartók Judit rendőrségi szóvivő.

Roncsokat szállított

Péntek reggel számoltunk be arról a durva balesetről is, ami egy autómentőt ért az M0-s autóúton. Az Iveco épp lefoglalt roncsokat szállított a platóján a rendőrség ceglédi telephelyére.

Megunta a várakozást

Az ütközés után a roncsok az úttestre zuhantak, keresztben elfoglalva az egész útpályát. Az Iveco két Volkswagen T2 mikrobusszal a platóján az M5-ös autópálya felé haladt, épp a halásztelki felhajtónál tartott. Jobbról, a felhajtóról hirtelen egy személygépkocsi vezetője megunta a várakozást és besorolt a haladó sávba, ahol nekiütközött az autómentő jobb első kerekének.

Roncsok az úttesten

A mentő sofőrje balra rántotta a kormányt, amitől az Iveco keresztbe fordult és a belső szalagkorlátnak vágódott. Ebben a pillanatban a belső sávban haladó Skoda kombi a bal oldalába csapódott, az ütközés hatására pedig a szállított roncsok lecsúsztak, illetve lezuhantak az úttestre, keresztben elfoglalva az útpályát.

Lelépett a baleset okozója

Az okozó sofőr autójával elhajtott, nem győződött meg arról, hogy történt-e személyi sérülés, pedig történt: az autómentős felszakadt száját a Merényi kórházban kellett összevarrni. A Skoda osztrák állampolgárságú sofőrje szerencsére nem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció