Péntek délután tűz ütött ki a SungEel szigetszentmiklósi egységében. Ez az az üzem, ahol idén tavasszal két ember életét veszítette, amikor egy darálógép felrobbant.

Egy darálógép égett

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A dolgozók elhagyták a csarnokot

A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez – írja a Népszava.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálódik a katasztrófavédelem

A tűzoltást és az utómunkákat követően a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja.

Két ember meghalt

Egyébként ez az az üzem, ahol idén tavasszal két ember életét veszítette, amikor egy darálógép felrobbant, vagyis pontosan azzal a géppel volt probléma, mint pénteken délelőtt.

Szörnyű tragédia

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, a szörnyű tragédia március 14-én történt a szigetszentmiklósi akkumulátor-újrahasznosító üzemében. A gép felrobbanása miatt két ember életét vesztette.

Elvileg megjavították

Úgy tudni, a gépet egy korábbi tűzeset miatt nem használták, ám márciusban koreai szakemberek érkeztek az üzembe, akik megjavították a gépet, majd az az utasítás érkezett, hogy ismét állítsák üzembe.

Eldugult

A daráló azonban másnap eldugult, majd leállt, vezetői utasításra pedig ki kellett volna takarítani a gépet, eközben történt a robbanás.

Éppen takarították

A takarítást végző dolgozó a baleset után, a kórházban vesztette életét, míg egy másik dolgozó olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy április 3-án meghalt.

Bírság

A munkavédelmi hatóság június végén 10 millió forintos bírságot szabott ki a feldolgozót üzemeltető cég ellen, ami már állítólag korábban is többször, súlyosan veszélyeztette a dolgozók életét, korábban is kaptak már emiatt büntetést.

Lezuhant egy munkás az iváncsai gyárban

Amint azt a BudapestKörnéyke.hu is megírta, április végén az iváncsai akkumulátorgyár építkezésén lezuhant, súlyos sérüléseket szenvedett a 34 éves férfi. Korábban egy dél-koreai munkás halt meg furcsa körülmények között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szigetszentmiklós – Forrás: Google Maps