Egy szabolcsi iskolához riasztották a mentőket csütörtökön, ahol egy tornaóra végén minden előjel nélkül összeesett egy 12 éves kisfiú, akinek megállt a szíve. A kórházból jelentkezett az apa.

Nem volt panasza

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, minden előzetes panasz nélkül, a tornaóra végén esett össze egy 12 éves fiú Tiszadadán. Az iskolából azonnal kérték a mentők gyors segítségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tanár azonnal lépett

A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A háziorvos is csatlakozott

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást. Az újraélesztés hosszan elhúzódott.

Stabilizálódott

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A mentőhelikopter stabil állapotban szállíthatta őt kórházba.

Senki nem tudott a betegségéről

A Tények szerint a diákok csak annyit vettek észre, hogy az osztálytársuk hirtelen a padlóra esik. A csatornának a háziorvos, aki részt vett a mentésben, elárulta, hogy a kisfiúnak van egy betegsége, amiről eddig senki nem tudott, ez okozhatta a hirtelen szívleállást.

Megtörten beszélt az apa

Természetesen a mentés alatt a szülőket is azonnal értesítették. Az édesapa már a kórházból jelentkezett be. A Blikknek megtörten beszélt arról, hogyan élte meg a történteket.

Mélyaltatásban

„Szülőként nagyon rossz érzés látni a saját gyermeked, hogy ott fekszik, lélegeztetik” – fogalmazott. Azt is elmondta, hogy a kisfiút a kórházban egy napig mélyaltatásba helyezték.

Felismeri őket

Hozzátette, hogy most már valamivel jobban van a fia, aki felismeri a szüleit, bár csak még gyengén. Az apuka most kezd felocsúdni a sokkból.

Megnyugodtak

„Egy kicsit megkönnyebbültünk, mert már ébredezik. Megnyugodtunk, mert már van remény, hogy nem lesz semmi baj” – mondta némileg megkönnyebbülve. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyt álltak

A szülők elmondták, nagyon hálásak azért, ahogyan a tanárok és a háziorvos ellátták a gyereküket. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint egyértelműen a jelenlévők helytállásának köszönhető, hogy a kisfiút sikerült stabil állapotba helyezni. A gyermeket jelenleg is a miskolci kórházban kezelik.

Kiemelt kép: illusztráció