A testnevelés óra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez a mentők gyors segítségét kérték egy általános iskolába. A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett.

Összeesett a tornaóra végén

A testnevelés óra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez a mentők gyors segítségét kérték egy általános iskolába, Tiszadadára – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lélegzett

A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A háziorvos is csatlakozott

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást.

Légi úton vitték kórházba

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba.

Megrázó pillanatok

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy megrázó pillanatokat hozott a Gyomaendrőd megyei I-es futballcsapatának edzése: a békésiek 20 éves játékosa, Urbancsok Ákos rosszul lett, és agyvérzés gyanújával szállították kórházba. A fiatal sportember azóta több műtéten esett át.

Rosszul lett az öltözőben

A nyáron igazolt játékos pár perccel a tréning vége előtt jelezte, hogy nem érzi jól magát, ezért bement az öltözőbe, majd rosszul lett. A társak azonnal hívták a mentőket, a szakszerű ellátás után agyvérzés gyanújával a békéscsabai kórházba szállították a fiatal játékost. 

Gyászba borultak

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy 53 éves korában elhunyt Tóth Norbert, a Kaposvár melletti Juta község játékos-edzője, aki egy bajnoki mérkőzésen lett rosszul. A hazai együttes tapasztalt trénere az első félidő végén gólt szerzett, amivel 2–1-re módosította a találkozó állását, de utána rögtön cserét kért, és bement az öltözőbe, mert nem érezte jól magát.

11-szer élesztették újra

A gyorsan kiérkező mentősök 50 percig küzdöttek Tóth Norbert életéért, állítólag 11 alkalommal is sikeresen élesztették újra.

Másnap elhunyt

Az eset után a mérkőzés félbeszakadt. Másnap érkezett a lesújtó hír: Tóth Norbert a kórházban életét vesztette. A kiváló sportember közösségi oldalát elárasztották a szomorú, sokszor könnyfakasztó bejegyzések. A labdarúgót mindenki szerette és tisztelte a futballközegben. Nem csak csapattársai és barátai gyászolják, hanem családja is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció