Ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki még 2020-ban szó nélkül szíven szúrt egy fiatalembert Budapesten, az utcán. A francia fiú a helyszínen meghalt. Most megszületett a bírósági ítélet, de az áldozat családja egyenesen „gyomorforgatónak” tartja.

Gyilkosság

Ahogy arról a Kékvillogó.hu beszámolt, álomszerű utazásnak indult, de tragédia és örök fájdalom lett belőle: a 25 esztendős Clément Bouly a barátnőjétől a születésnapjára kapta a budapesti kirándulást. A fiatal lány úgy gondolta, mesés három napot tölt majd együtt a szerelmével a magyar fővárosban.

Végzetes reggeli

Bouly először járt hazánkban, csak egy átlagos turista volt. Azon a reggelen hat óra körül leugrott reggeliért, pont akkor, amikor a 28 éves támadó részegen tartott hazafelé. Soha nem találkoztak előtte, nem ismerték egymást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem szólt, csak szúrt

Az amerikai-brit állampolgárságú férfi átfutott az úton, egyetlen szót sem szólt, és minden indok nélkül megszúrta a késével. A francia fiatal nem élte túl a brutális támadást.

Beszámítható a gyilkos

A gyilkossággal vádolt D. Miklós anyja magyar, az apja pedig félig magyar származású. Jómódú családban nevelkedett, informatikát tanult, de az egyetemet nem végezte el. Banki applikációk fejlesztésével foglalkozott. A szakértők szerint bipoláris zavarral küzd, de beszámítható.

Azt állítja, semmire nem emlékszik

A férfi – aki egyébként rokonlátogatásra érkezett Magyarországra – az elfogása után elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróságon azonban már azt állította, semmire sem emlékszik. D. Miklós nem tudta megmagyarázni, miért szúrta szíven a számára teljesen ismeretlen turistát.

Reméli, már az angyalokkal van

Most ítélet született az ügyben, öt év börtönt kapott első fokon a gyilkos – írta az RTL. Riportjukból kiderül, hogy a gyilkos a tárgyaláson elnézést kért a francia fiú családtagjaitól, és azt mondta: reméli, áldozata már az angyalokkal van.

A magyarázat

Tettét azzal magyarázta, hogy mentális gondjai és alkoholproblémái vannak. Tettének idején is elvonón kellett volna lennie, de megszökött.

Tiszta és nem tiszta tudatúak

A bíró azzal indokolta az enyhének mondható ítéletet, hogy az amerikai férfi beteg volt a gyilkosság elkövetésének idején. „Egy tiszta tudatú elkövetővel szemben, azt hiszem, mindenki érzi, nem ugyanazt a büntetést kell kiszabni, mint egy nem tiszta tudatúval szemben” – mondta ítéletében Póta Péter bíró.

Gyomorforgató

A francia fiú családja ugyanakkor rendkívül elégedetlen az ítélettel. „Gyomorforgatónak tartom, hogy ilyen keveset kapott” – háborodtak fel a Budapesten szíven szúrt francia fiú szülei.

Ennyit ér egy élet

„Ennyit ér a fiunk élete: öt év plusz kedvezmény, szóval három és fél év után szabadulhat” – mondta az ítélethirdetés után Joel Bouly, az áldozat édesapja.

Súlyosbítást kértek

A vádlott elfogadta az ítéletet, az ügyész viszont súlyosbítást kért, így az ügy másodfokra kerül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Budapesten meggyilkolt fiú – fotó: Facebook