A múlt héten vasárnap tűnt el egy tarnaleleszi férfi. Napokon keresztül hiába keresték, nem lelték a nyomát.

Nyom nélkül tűnt el

A 41 éves férfi otthonából ment el november 13-án vasárnap. Sokáig nem tudták, hol lehet, aggódtak, mivel nem vitte magával sem az iratait, sem a telefonját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször véget akart már vetni az életének

Z. József több alkalommal próbálta már meg kioltani a saját életét. A családja éppen ezért aggódva kezdte keresni.Értesítették a rendőrséget is az eltűnéséről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Megtalálták, de már csak a holttestét

Amitől félt a család, az sajnos bekövetkezett. Amikor rátaláltak a férfira, már nem élt. Tarnalelesz határában bukkantak rá a holttestére, a Bors információi szerint mindössze néhány száz méterre attól a háztól, ahol lakott.

Önkezével vethetett véget az életének

A jelek arra engednek következtetni, hogy önszántából dobta el az életét a férfi. Az egri rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálja, mi történt. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy valaki bántalmazhatta volna Z. Józsefet, írja a heol.hu internetes portál.

A család megerősítette a hírt

A lap felhívta a férfi családját telefonon. A férfi testvére, Zsanett megerősítette, hogy megtörtént, amitől tartottak. A család mélyen megrendült, mindenki gyászol.

Csökken a hasonló esetek száma

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2000 és 2020 között csaknem felére csökkent azok aránya a népességszámhoz viszonyítva, akik azért vesztették életüket, mert önszántukból eldobták azt maguktól. Míg 2000-ben százezer férfira 51, nőre 15 ilyen sajnálatos eset jutott, 2020-ra javultak a számok: férfira 28, nőre 8 eset jut.

Kevesebb fiatal dönt így

A statisztikák szerint 25-54 év között 57-67%-kal csökkent azok száma, akik kioltották saját életüket. Az a mérőszám a 15-24, 55-63 és 65 évesek vagy annál idősebbek esetében ezek a számok 39-48%-kal mérséklődtek. 2020-ban mind a két nem esetében az 55-64 éves valamint a 65 és annál idősebb korosztály van a legnagyobb veszélyben e tekintetben.

Nagyok a regionális különbségek

Százezer főre vetítve a Dél-Alföldön 25-en, míg a Nyugat-Dunántúlon 13-an hunytak el a szóban forgó okból. Az országos érték 17. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay