Gázolt a 2-es metró a Keleti pályaudvarnál. A történtek miatt leállt a metróközlekedés. A tragédia a Déli pályaudvar felé vezető oldalon történt.

Gázolás a Keleti pályaudvarnál

Elgázolt egy embert a 2-es metró a főváros 8. kerületében, a Keleti pályaudvar állomásnál. Az érintett szakaszt áramtalanították a műszaki mentés idejére – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leállt a metróközlekedés

A katasztrófavédelem honlapján azt írta, a gázolás késő este körtént a Déli pályaudvar felé vezető vonalon. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték, a mentés idejére a metróközlekedést leállították – írták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rejtélyes baleset

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról februárban, hogy mentő és rendőrautó érkezett a kettes metró Batthyány téri állomásához, ahol egy ideig nem is jártak a szerelvények.

Hamar helyreállt a rend

Az arra utazók szerint gázolás történt, ezért nem járt a metró. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy a pótlóbusz nem érintette a Batthyány tér megállót, illetve a Deák Ferenc tér felé a Kossuth Lajos tér megállóhelyet. Nem sokkal hat óra után a cég ismét azt tudatta, hogy a szerelvények újra a teljes vonalon közlekednek.

Borzasztó látvány

Amennyiben valaki beesik a szerelvény alá, az – érthető okokból – rendszerint sokkolja a többi utast. Ez történt abban a tavaly szeptemberi esetben, amelyről mi is hírt adtunk. Ekkor a 13. kerületben, a hármas metró Gyöngyösi utcai megállójában történt a baleset.

Megszólalt a szemtanú

„Gyöngyösi utcánál a pláza oldalán beugrott valaki. Sajnos pont láttam” – írta a Facebookon az egyik szemtanú. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltók szabadították ki az áldozatot a szerelvény alól és segítettek a mentőknek a test kiemelésében.

Tavalyelőtt is volt itt egy baleset

2021 júniusában, szintén a Gyöngyösi utcai megállóban, elgázolt egy 30 év körüli férfit a metró. Az áldozat életveszélyes koponya-, mellkasi- és végtagsérüléseket szenvedett. A helyszínen stabilizálták az állapotát, de eszméletlen állapotban, lélegeztetve szállították kórházba.

Elvesztette az egyik lábát

A férfi túlélte a gázolást, ám az egyik lábát elvesztette. A budapesti tűzoltók az eset bekövetkeztekor védőruhában lementek a szerelvény alá, majd egy speciális hordágyra fektették az áldozatot, akik ezt követően átadtak a mentőknek.

Végezni akart magával

Mint kiderült, a férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a szerelvény elé, ami nem tudott olyan rövid időn belül lefékezni, hogy megakadályozza a balesetet. Amennyiben valaki véletlenül esik be, úgy a sínek közt húzódó életmentő árokba húzódva nagy eséllyel átvészelheti a kritikus szituációt. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI