Szomorú évfordulóra emlékeznek a makói mentősök: fedélzetén egyik kollégájukkal 20 éve zuhant le egy mentőhelikopter Röszkénél. A szemtanúk máig emlékeznek a szörnyű eseménysorra és a mentést nehezítő körülményekre.

Húsz éve történt

Húsz éve történt, hogy lezuhant Röszkénél egy mentőhelikopter, mely fedélzetén egy makói mentőtiszt is tartózkodott, a légi jármű utasai szerencsére könnyebben sérültek meg – emlékezett meg az évfordulóról a Makomentok.hu közösségi oldalán, vasárnap.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kamionosnak segítettek volna

A helikopter annak a kamionosnak a segítségére sietett volna, amelyik a röszkei határállomás közelében az E-75-ös úton borult árokba. A mosogatószer-alapanyagot szállító, Szerbiába tartó német tartálykocsi az E75-ös úton, a határállomás közelében borult fel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életveszélyes sérülések

A határ felé tartó kamion az oldalára borulva az út menti árokba zuhant, vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, beszorult a fülkébe, őt mentőautóval szállították kórházba.

Szivárogni kezdett a vegyi anyag

A balesetben a kamion tartálya is megrepedt, s szivárogni kezdett belőle a benne lévő, csaknem huszonkét tonnányi vegyi anyag.

Lezuhant a mentőcsapat

A makói mentők felidézték, a balesethez siető mentőhelikopterben a zuhanás következtében a személyzet közül, a mentőápoló kisebb, karcolásos sérüléseket szenvedett. A helikopter felszállás közben zuhant le.

Felborult a tűzoltóautó

„Akkor még rendőrként szolgáltam, és én hívtam a mentőhelikoptert. Mellettem 50 méterre zuhant le, szörnyű volt és félelmetes. Az első érkező tűzoltóautónak a kereke kiesett, és emiatt felborult. Volt kaotikus állapot. A második tűzoltóautó kezdte meg a mentést a lezuhant helikopternél” – írta egy szemtanú az évfordulóról hírt adó szeged365.hu Facebook-oldalán.

Véradást is szerveztek

A szemtanúk arra is visszaemlékeztek, hogy a baleset után véradást is szerveztek a bajba jutottak megsegítésére, és aki tudott, indult is. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki nem halt bele a zuhanásba. Az évforduló alkalmából a Makomentok.hu megosztotta a balesetről készült képeit is. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emlék-képek

Emlék-képek

Kiemelt kép: a lezuhant helikopter. Fotók: makoimentok.hu