Leesett a rollerről és meghalt egy 41 éves férfi a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon. A helyiek szerint egy 3 éves kisgyerek maradt félárván. Megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Elesett a rollerrel

A rendőrségre március 25-én éjszaka, 1 óra 40 perckor érkezett a bejelentés, hogy Nyúlon, a Tavasz utcában egy elektromos rollerre ráesve találtak egy személyt. Az akkor még rendelkezésre álló adatok alapján egy 41 éves férfi az elektromos járművel tisztázatlan körülmények között esett el.  A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Belehalt a sérülésekbe

A balesetben a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők az életéért hiába küzdöttek, nem tudták megmenteni – írta a rendőrség. A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy szülinapi partiról ment haza

Az áldozat egy születésnapi ünnepségről ment haza, amikor rosszul lett és ráesett a rollerre. Egy barátja szerint megállt a szíve, esés közben viszont súlyosan megsérült. „Szegénynek megállt a szíve, a balesetben pedig eltörte a nyakát” – mondta az áldozat ismerőse.

Megpróbálták újraéleszteni

A környéken élők megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. A TV2 értesülései szerint a férfi nemrég költözött Nyúlra Erdélyből. Egy 3 éves kisgyereket hagyott félárván. 

Hatalmas esés a Nagykörúton

A Kékvillogó.hu írt arról tavaly nyáron, hogy a budapesti Nagykörúton esett hatalmasat egy elektromos rollerrel közlekedő férfi. A belső sávban ment a nagy forgalomban. A mögötte jövő autónak sikerült megállnia. A profi rolleresek szerint rossz helyen közlekedett és kezdő lehetett az illető.

 Nem tudott megállni 

„Elektromos rolleres, kacsázva a sorok között nem tudott megállni egy fékező autó mögött, ezért elesett a Corvin-negyednél, a körúton.” – írták a Bp-i Autósok Közössége csoportban.

Amikor a zebrán akart átgurulni

BudaPestkörnyke.hu is beszámolt arról az esetről, amikor egy fiatalember rollerrel akart átgurulni a 9. kerületi Soroksári úton a Budapest Parknál lévő jelzőlámpás gyalogátkelőn. Elütötték, eltörött a lába.

Elkészült az új szabályozás 

A napokban készült el az új KRESZ-módosítás tervezete, miszerint az elektromos rollereket a kerékpárokhoz sorolnák. A tervezet átkerült a Lázár János vezette közlekedési minisztériumhoz és már csak aláírásra vár. 

Így változik a szabály

Az új módosítás értelmében a 25 kilométer per órás végsebességű rollerek kerékpárnak, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak minősülnének. Az új szabályozás illeszkedni fog az Európai Unió nagyvárosai bevezetett mintához. 

Nem kell bukósisak

Révész Máriusz,  Aktív Magyarországért felelős államtitkár szerint az összes elektromos rollert azért sem minősíthetik segédmotoros kerékpárnak, mert ezek használatához kötelező a bukósisak, viszont a rollerezők nem hordanák azt.  A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció