A Nagykörúton esett hatalmasat egy elektromos rollerrel közlekedő férfi. A belső sávban ment a nagy forgalomban. A mögötte jövő autónak sikerült megállnia. A profi rolleresek szerint rossz helyen közlekedett és kezdő lehetett az illető.

Béna volt?

“Elektromos rolleres, kacsázva a sorok között nem tudott megállni egy fékező autó mögött, ezért elesett a Corvin-negyednél, a körúton.” – írta a Bp-i Autósok Közössége csoportban a videó beküldője.

Itt a hatalmas esés

A szakportál nem kedveli őket

A közlekedési videókra szakosodott olda az esette kapcsolatban úgy fogalmaz “sajnos nagyon arra megy a világ, hogy ezen eszközök használatát a forgalomban engedélyezik, amit egyáltalán nem tartunk helyesnek a roller fizikai adottságai miatt”.

Sok a törés

A konkrét eset kapcsán egy neve elhallgatását kérő baleseti ambulencián dolgozó forrásuk arról tájékoztatotta őket, hogy elképesztően gyakoriak a rollerbalesetekkel összefüggő, nyílt töréses sérüléssel járó esetszámok.

Rossz helyen

Több rolleres csoportban is kommentálták az esetet. Azt írja az egyikőjük: belső sávban ment mikor van széles kerékpár út, nem értem, komolyan. Nem vette észre, hogy pirosra váltott a lámpa és satufèk.

Béna bérroleresek

A baj az hogy amúgy is ránk van szállva a társadalom a bérrolleresek miatt, minden ilyen hibából boszorkányüldözést rendeznek az ilyen oldalak.

Amikor a zebrán akart átgrulni

A BudaPestkörnyke.hu is beszámolt arról az esetről, amikor egy fiatalember erollerrel akart átgurulni a 9. kerületi Soroksári úton a Budapest Parknál lévő jelzőlámpás gyalogátkelőn kedd délelőtt. Elütötték, valószínűleg eltörött a lába.

Karácsony megoldása

„Megszüntetjük a rollerkáoszt: már több mint 300 mikromobilitási pontot hoztunk létre a belvárosban. Ezzel 1-2 perc sétával elérhetők a könnyen felismerhető pontok. Természetesen ezután sem állunk meg a fejlesztéssel, hisz cél, hogy a külső kerületek felé is terjeszkedjen a hálózat.” – írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

A rendőrök nem árnyalják a képet

A rendőrség álláspontja szerint az elektromos rollerek segédmotorkerékpárnak minősülnek és ők így is járnak el, ha büntetni kell. Ez jelenleg azért gond, mert az erollerrel közlekedők 99 százaléka rögtön büntethetővé is válik – írtuk tavaly szeptemberben. Ezt az álláspontot a belügyminiszter is megerősítette. Eszerint rollerrel nem lehet járdán közlekdeni és biztosítást kellene kötni rá. Ennek ellenére az erollerek szabályozása késik.

Címlapfotónk egy pápai balesetnék készült.