Leáll a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás Keszthelyen, közölte a városi kórház. Az intézmény a közösségi médiában adta hírül, korábban, hogy április 19-étől átmenetileg a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteltetésére kényszerül. Most pedig azt közölték, hogy július 1-től nem változik a helyzet, továbbra sem lehet Keszthelyen szülni. 

Nem lehet szülni Keszthelyen 

Július 1-jétől szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban – ez olvasható ki abból a bejegyzésből, amelyet csütörtökön tett közzé az intézmény a Facebookon.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Járóbeteg ellátás 

A bejegyzés szerint a jövő hónaptól is változatlanul biztosított a járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás és az egynapos ellátások a szülészet-nőgyógyászati osztályon, ám a következő mondatban már arról tájékoztatnak, hogy a fekvőbeteg-ellátást melyik másik intézmény fogja ellátni a lakóhelyek alapján.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másik kórházakba irányítják őket

A lakóhelyhez való távolságot figyelembe véve a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás, az intézmények közötti megállapodások alapján, az alábbiak szerint biztosított a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára.

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

Balatongyörök, Cserszegtomaj, Dióskál, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Hévíz, Karmacs, Ligetfalva, Nemesbük, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vindornyafok, Vindornyalak, Vindornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalacsány, Zalaköveskút, Zalaszántó, Zalaszentmárton, Almásháza, Tilaj, Döbröce, Kallósd, Kehidakustány, Kisgörbő, Nagygörbő, Kisvásárhely, Mihályfa, Óhid, Sénye, Sümegcsehi, Szalapa, Zalaszentgrót, Zalaszentlászló. 

Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház

Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Zalaszabar.

Ajkai Magyar Imre Kórház

Bazsi, Sümegprága, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Hegymagas, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Nemesvita, Szigliget, Uzsa.

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház:

Balatonberény, Vörs, Balatonszentgyörgy, Hollád, Tikos, Főnyed, Szegerdő.

Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház – II-es progresszivitási szintű nőgyógyászat: 

Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyulakeszi, Hegymagas, Hetyefő, Káptalantóti, Kisapáti, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Nemesgulács, Nemesvita, Raposka, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentimrefalva, Szigliget, Tapolca, Ukk, Uzsa, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes.

A polgármester megoldást ígért

Miután április közepén egyszer már leállt a szülészeti fekvőbeteg ellátás a Keszthelyi Kórházban, május elején bejelentették, hogy újraindult. Manninger Jenő fideszes polgármester – aki aztán június 9-i választáson alulmaradt – akkor azt mondta: „egészen biztos vagyok benne, hogy [az ellátás] hosszútávra meg lesz oldva”.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Keszthelyi Kórház