Újfent lebukott egy háziorvos, aki úgy döntött, nyerészkedik betege állapotán és pénzt kért azért, hogy az megkaphassa napi adagját. Egyre több egészségügyi dolgozó bukik le hasonló bűnök gyanújával.

Ellenőrzés alatt

Egy korrupcióval háziorvos bűnügyi felügyeletét rendelte el nemrégiben a bíróság – derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vesztegetés a gyanú

Mint írják, a doktor vizsgálat nélkül, anyagi ellenszolgáltatásért cserébe írt fel veszélyes gyógyszereket egyik páciensének. Az ügyben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pénzt csinált kiszolgáltatott helyzetéből

A gyanú szerint az orvos kihasználta, hogy egyik betege gyógyszerfüggő. Éppen ezért elhatározta, hogy jól lehúzza őt. A tavalyi év januárja és idén áprilisa közt zajlottak a bűnös üzelmek. Vizsgálatot nem végzett, ám pénzért cserébe receptköteles nyugtatókat írt fel neki.

Hálapénzt is elfogadott

Ezek nyugtatók voltak. Alkalmanként 3-8 dobozt írt fel, 2-5 ezer forintért cserébe. Kevesebb mint másfél év alatt összesen 485 receptet állított ki neki, 449 alkalommal pedig felesége kapta meg a vényeket. Emellett kiderült az is, hogy a doktornak többen adtak hálapénzt is.

Háborítatlanul kapta a pénzt

Azokat egyelőre még nem hallgatta ki a rendőrség, akik adták a hálapénzt, mint ahogy a gyógyszerfüggő férfit és feleségét sem. Így ezért a bíróság szerint az orvos manipulálná őket, amivel megnehezülne a bizonyítás. Ráadásul a bíróság szerint az orvosnak hosszú ideig volt bevétele illegális forrásból.

Hivatásával visszaélve tette zsebre a pénzt

Mindezt ráadásul úgy, hogy visszaélt hivatásával. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a doktor. Bár az ügyészség szerette volna letartóztatásban látni, azonban a bíróság szerint a bűnügyi felügyelet elegendő.

Mások is horogra akadtak

Nem ez az első eset, hogy korrupcióval gyanúsított orvosok állnak bíróság elé. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei háziorvos ellen folyik rendőrségi nyomozás. A gyanú szerint ugyanis egy budapesti modellnek nemi kapcsolatért cserébe írt fel gyógyszert.

Fogyni akart

A készítmény mellékhatása drasztikus fogyás, cukorbetegeknek kell szedni. Most a Facebookon a Nagy Bulvárcsoport nevű csoportban és a Redditen megnevezték a valóban rendkívül ismert modellt, egykori playmate-et.

A lakásban készült fotók buktatták le

Az ismert modell az otthonában készített videókat, amiken éppen a fogyásáról beszél, és ebben a lakásban készült a rendőrség videója is, amin átvizsgálnak minden helyiséget, fiókot, és rátalálnak a szerekre.

Fél év alatt tíz kilót dobott le

Korábban már keringtek arról információk, miszerint a nő fél év alatt tíz kilót fogyott. Az érintett tagadta, hogy róla lenne szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk Freepik-illusztráció.)