Néhány nappal ezelőtt rengetegen lettek rosszul az éppen épülő iváncsai akkumulátorgyárban. Információk szerint ismeretlen anyag kerülhetett a levegőbe, a dolgozók ennek belégzésétől lettek rosszul.

Ismeretlen anyag

A Szabad Európa úgy tudja mindez az akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt, úgy tudni valamilyen ismeretlen anyag jutott a levegőbe, a dolgozók ezt lélegezték be, majd lettek rosszul. Többtucatnyian érintettek, a legtöbbeknél hányás és hasmenés jelentkezett, de volt, aki kiütéses lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Védőruha nélkül

Az érintettek állítólag védőruha nélkül dolgoztak a gyárban, és olyan nehézfémekkel érintkeztek, mint a kobalt vagy a nikkel. A gyár vezetői szigorú hírzárlatot rendeltek el az eset után, de úgy tudni, hogy orvosi kivizsgálásra küldték az érintett személyeket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gondatlan veszélyeztetés

Az eset kapcsán Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, valóban jártak ők is a helyszínen, a lap megkeresésére pedig közölték: „az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást. A folyamatban lévő büntetőeljárásról – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.”

Ellenőrzés

Az ügyben megszólalt a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is, ők azt mondták, érkezett hozzájuk bejelentés, június 5-én pedig helyszíni ellenőrzést tartottak a telephelyen.

Tartozás

A gyárral kapcsolatban egyébként friss hír az is, hogy többen lezárták az odavezető utat, már fizetést április óta nem kapott több dolgozó. A feol.hu szerint összesen százmilliós nagyságrendű tartozásról lehet szó.

Lezuhant egy munkás

Amint azt a BudapestKörnéyke.hu is megírta április végén egy munkás súlyosan megsérült a gyár építkezésén, ahogyan arról beszámoltunk a 34 éves férfi nyolc méteres magasságból zuhant a mélybe, súlyos sérüléseket szenvedett.

Haláleset

Egyébként nem az áprilisi volt az első baleset az építkezésen, januárban egy dél-koreai munkás halt meg a furcsa körülmények között.

50 milliárd

A kormány amúgy 50 milliárd forinttal támogatja az építkezést, Mészáros Lőrinc cége 2,6 milliárd forintot kapott a gyárat kiszolgáló vízközművek megépítésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Lezuhant egy munkás Iváncsán, az akkumulátorgyár építkezésén

Kiemelt fotó: Market Építő Zrt.