A KékVillogó is beszámolt arról a Nagylókon történt kocsmatragédiáról, ami 2019. novemberében történt. Mint ismert az eset során a nagylóki kocsmában azt követően, hogy a négygyermekes családapát leitatták és a székhez kötözték, magára hagyták a hideg éjszakában. Bár a dolog egyszerű tréfának indult, ám a 43 éves férfi másnap hajnalra annyira kihűlt, hogy meghalt. Az egyik vádlott most arról számolt be, hogy mindenét elvesztette a történtek óta, ám ártatlansága mellett töretlenül kitart.

Mint akkor azt a KékVillogó is megírta 2019 decemberében egy helyi férfi italozás közben a kocsma teraszán az asztalra borulva elaludt. Három vendég kitalálta, hogy széket kötöz a hátára, a kezét, a lábát pedig szigetelőszalaggal csomózza össze. Az eset Nagylókon történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A pultos videózott

A pultos közben levideózta az egész jelenetet, és a felvételeket elküldte az ismerőseinek. A fél falu szegény Zsolton röhögött. Amikor egy vendég rászólt, hogy engedjék el Zsoltit, azt felelte az egyik férfi, majd kioldozzák.

Zárás után otthagyták Zsoltot

Csakhogy megfeledkeztek róla, záróra után Zsolt a földre esett, és nem tudott felállni. Hajnalban a 4 órás busz sofőrje ment oda hozzá. Ő riasztotta a mentőket és a rendőröket, de addigra annyira kihűlt, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

Azóta sem zárult le az ügy

Az ügy több, mint két év elteltével sem zárult le még teljesen, ugyanis az egyik tettes azt állítja, hogy ha tudta volna, ismerőse meghalhat, akkor nem engedte volna, hogy ott hagyják magatehetetlen állapotban a kocsma teraszán.

Több mint egy évig volt letartóztatásban

Az egykori önkormányzati képviselő több mint egy évig volt letartóztatásban, azt állítja ártatlnaul. A rendőrség jelenleg is minden lépését figyeli, nyomkövetőt is viselnie kell, a börtönben pedig több mint húsz kilótt fogyott. Azt mondja ő mindig segített az elhunyt férfinak, jó barátságot ápoltak egymással.

A tragédia napja

A férfi a tragédia napján kétszer is látta Zsoltot a kocsmában, aki akkor már ittas volt. Elismeri, hogy hibázott, amikor engedte, hogy az ismerősie ott hagyják az alvó férfit, de egyáltalán nem gondolt arra, hogy ebből baj lehet.  ,,Nem is foglalkoztam velük, mondtam is nekik, hogy nem vagytok normálisak. Nem akartam belefolyni, mert nem szoktam az ilyen hülyeségekbe belemenni” – mondta a  RTL Híradójának az egykori képviselő.

Még négy embert vádolnak az ügyben

Rajta kívül még négy embert vádolnak gyilkosággal, a képviselő pedig az eset óta mindenét elvesztette. Ügyvédje azonban azt mondja, egyáltalán nem biztos, hogy Zsolt a kikötözés miatt halt meg, ugyanis a történekkor 9 fok volt, emellett az áldozaton több réteg ruha is volt, a vérében viszont nagy mennyiségű alkohol volt, így alkoholmérgezést is kaphatott.

Ezt tisztázta az egykori képviselő

A gyilkossággal vádolt korábbi képviselő egy másik fontos dolgot is szeretett volna tisztázni, ugyanis egyre több helyen terjedt az, hogy eg buszból szedték ki a rendőrök, ám elmondása szerint ez egyáltalán nem így történt. Azt követően, hogy a rendőrök értesítették, az ismerőse meghalt, ő azonnal a helyszínre igyekezett a saját autójával. Haza pedig már nem mehetett a saját kocsijával, az egyenruhások szállították az otthonába.  ,,Elvették a ruháimat, a telefonomat, elvettek tőlem mindent. Onnantól kezdve indult, hogy 1 év 13 napig nem láttam a családomat.” – mondta a férfi a híradónak.

Nagyon megviselték a történtek

Elmondása szerint a történtek nagyon megviselték, ugyanis ártatlanul kellett több mint egy évet ülni, ráadásul egy olyan ember meggyilkolásával vádolják, akivel mindig jó kapcsolatot ápolt. A szándékos leitatást egyértelműen tagadta, hiszen a férfinél az édesapja nyugdíja is ott volt, amikor a rendőrök rátaláltak, kiderül, hogy rablás sem történt. Az eset óta enni sem igen tud, folyamatosan csak azon gondolkodik, miként lesz most tovább, de a bíróság döntésében bízik.

Nem fordultak el tőle a barátok

A faluban sem fordultak el tőle, az emberek köszönnek neki, a barátai, ismerősei, képviselőtársai is ugyanúgy tartják vele a kapcsolatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a nagylói kocsma terasza a rendőrségi helyszínelés idején – Forrás: Facebook