Tíz jármű ütközött szerda reggel a 4-es főúton, egy gyermek is megsérült a tömegbalesetben, az M6-os sztrádán pedig öt autó karambolozott ma reggel. Tegnap az M1-M7 budapesti kivezetőjén történt tömegbaleset, erről videó is készült, amit a cikkünk alján nézhetsz meg.

Tíz jármű ütközött

Drámai baleset történt a 4-es számú főúton a Debrecen melletti Ebes térségében ma reggel 7 óra körül, ahol összeütközött nyolc személygépkocsi és két kamion. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyermek is megsérült

A rendőrség szerint eddig tisztázatlan körülmények között álló kocsisorba hajtott egy kamion. A balesetben többen megsérültek, köztük egy gyermeket is kórházba vittek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Teljes útzár

A műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben az érintett szakaszon, a forgalmat Hajdúszovát irányába terelik – közölte a rendőrség.

Balesetről további képek ide kattintva érhetők el

Forrás: haon.hu

Baleset az M6-os autópályán is

Közben az ország másik felén, a Pécshez közeli Bátaszéknél is tömegbaleset történt az M6-os autópályán. A balesetet megelőzően egy személygépkocsi az autópályáról akart lehajtani, ezért lassított. A mögötte haladó, szintén lehajtani szándékozó másik két autó vezetője nem tudott megállni, és a három kocsi összeütközött.

Egymásba mentek

Néhány perccel később az érintett útszakaszon másik két gépkocsi is hasonló módon balesetezett. A helyszínelés idejére az autópálya Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták. A rendőrök a forgalmat a Véméndi csomópontban terelik le a pályáról, visszatérni az Őcsényi felhajtónál lehet.

Tömegbaleset az M1-M7 kivezetőn

Tegnap este az M1-M7-es autópálya budapesti kivezetőjén, a Budaörsi úton ment egymásba több autó. A balesetről fedélzeti kamerás videó készült, alább lehet megnézni.

Ilyen idő lesz ma

Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet észak felé terjeszkedik tovább, de eközben némileg szakadozottá válik a felhőtakaró, így több-kevesebb napsütésre azért általában mindenütt számítani lehet, leginkább az Alföld déli és keleti tájain. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de Sopron környékén megerősödhet a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 13 fok között várható, de a tartósan ködös, rétegfelhős területeken csupán 5, 9 fok valószínű. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Veszélyes a köd

A ködös útszakaszokon csökkentsük járművünk sebességét. Gyakran még a megengedett sebesség felső határa is eltúlzott lehet. Fontos a követési távolság növelése, ködben nehezebb megbecsülni a biztonságos követési távolságot. Lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől. Különösen veszélyes lehet, amikor hirtelen érkezünk egy ködfoltba, mert ekkor a látótávolság nagyon rövid idő alatt jelentősen lecsökken és nem tudhatjuk, milyen veszélyekkel, kockázatokkal kell számolnunk.

Bármi előbukkanhat a ködből

Közlekedésünk során számoljunk az úttesten gyalogos, kerékpáros, vagy lassú jármű közlekedésére, meghibásodott jármű megjelenésére, melyek észlelése a ködben ugyancsak jelentősen korlátozódik. Ha pedig kiszállunk a járműből, lakott területen kívüli útszakaszokon mindig vegyük fel a fényvisszaverő mellényt, mely észlelhetőségünket, és ezáltal biztonságunkat sokszorosára növelheti. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó az M1-M7 kivezetőn történt balesetről

Kiemelt kép: illusztráció