A budapesti rendőrök elfogták a csalással gyanúsított házaspárt, akik társkeresőn szedték áldozataikat. Összesen 15 millió forintot csaltak ki ezzel a módszerrel.

Társkeresőn ismerkedett a házaspár

Az asszony 2021. június elején egy társkereső oldalon megismerkedett egy férfivel, majd különböző kitalált történetekkel pénz kért tőle. A férfi több alkalommal is küldött pénzt, összesen mintegy 850 ezer forintot. A 39 éves nő és férje tizenötmillió forintot csalt ki áldozataiktól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Álnéven csalt ki pénzt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei asszony álnéven további hat férfitől is ezzel a módszerrel csalt ki pénzt. A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahelyének megszűnésére, fodrászvizsgára, utazási- és szervizköltségre, bírságokra hivatkozva több alkalommal kért pénzt tőlük – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

A férj számlájára utalták a pénzt

Férjének bankszámlaszámait adta meg, amelyre hét átvert ismerősétől összesen tizenötmillió forint érkezett.A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a 36 éves férfit és feleségét, akiket 2021. november 2-án lakcímükön elfogtak.

Értéktárgyakat foglaltak le

Az újpesti nyomozók kétmillió forint értékben foglaltak le autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból finanszíroztak.

A szellőzőrendszerben találták meg a telefonokat

A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat.

Őrizetben a házaspár

Az újpesti rendőrök a házaspárt őrizetbe vették, és hétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férj nem tett vallomást, de felesége elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tényfeltáró beismerő vallomást tett. A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat. A rendőrök előterjesztést tettek a pár letartóztatásának indítványozására, amelyet azóta a bíróság elrendelt.

Egy 27 éves nő is szélhámoskodott

Egy 27 éves Pest megyei nő 2018. szeptember 18-án egy internetes társkereső oldalon magát Krisztina néven hirdetve megismerkedett egy férfival. Viktória aznap este Budapesten találkozott a 35 éves férfival, akivel olyan italt itatott meg, amitől öntudatlan állapotba került, majd ezt kihasználva a nő eltulajdonította mobiltelefonját és ezüst nyakláncát.

Egy másik férfit is kirabolt

Ezt követően a szigetszentmiklósi nő 2018. szeptember 19-én egy szintén internetes társkereső oldalon megismerkedett egy budaörsi férfival. A gyanúsított aznap este felment a sértett lakására, ahol alkoholt fogyasztottak, majd miután a férfi elaludt a nő a házból eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő személyes iratokkal és készpénzzel, valamint a sértett arany nyakláncát.

Elfogták a nőt

Az esetekről a sértettek feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrök 2018. október 3-án egy budapesti szórakozóhelyen elfogtak a nőt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció