A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, akik egy vita során többször megszúrta az élettársát, majd a sértettet nem akarta kiengedni a lakásból, így a férfi végül az ajtót kirúgva menekült el az ingatlanból. 

Gyakoriak voltak a konfliktusok

A felek együtt éltek egy kis Heves megyei településen, azonban közöttük az utóbbi években – italozó életmódjuk miatt – gyakoriak voltak a konfliktusok. A pár 2019. június 29-én ismerősökkel együtt részt vett a falunapi rendezvényen, ahol mindketten italt fogyasztottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszúrta a férfit

Hazatérésük után ismét szóváltás alakult ki közöttük. A vita hevében az indulatos vádlott magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, mellyel, két alkalommal is megszúrta a kezével védekezni próbáló sértettet.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem engedte ki a házból

Ezután a távozni próbáló sértett – mivel az ajtót nyitó egyetlen kulcs a vádlottnál volt – nem tudta elhagyni a lakást, így felszólította a nőt, hogy nyissa ki az ajtót. A vádlott ennek nem tett eleget, így a férfi az ajtót kirúgva távozott a cselekmény helyszínéről, majd értesítette a mentőket. 

Komoly sérülések

A szúrások a bal csípőt és a jobb lágyékhajlatot érték. Mindkét sérülésnél fennállt az életveszély okozásának lehetősége. 

2 év szabadságvesztésre ítélhetik

A Heves Megyei Főügyészség most benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott a vádirati tényállással egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság vele szemben 2 év szabadságvesztést szabjon ki, továbbá ugyanennyi időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hasonló eset

Korábban a Kékvillogó beszámolt róla, hogy a Pest megyei nyomozók befejezték késes támadás vizsgálatát, amelynél a nyomozás eredménye szerint egy monori nő a közös italozásukat követő, hangos veszekedés után leszúrta a párját.

A férfi kezében volt a kés?

A nő nem emlékezett pontosan, hogy miért támadta meg a párját, de állította, hogy a férfi kapta fel a kést, amivel el kezdett közelíteni felé. Eközben állítólag azt kiabálta, hogy kiszúrja a szemét.

Kicsavarta a kezéből

Ezután a nőnek sikerült kicsavarnia a férfi kezéből a kést, majd azt a távolodó párja hátába szúrta. Míg az áldozat családtagja mentőt hívott, ő szivaccsal letörölgette a vért áldozata hátáról, majd elment aludni.

Rendőrök ébresztették

Ezek után a nő már csak arra emlékezett, hogy rendőrök keltegetik, és viszik be a kapitányságra, hogy előállítsák. Áldozata kórházba került, és a sérülését életveszélyesnek minősítették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: rendőrautó – Forrás: BPK