Több mint félmilliós pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Lovasi Andrást maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt. A Kossuth-díjas zenészt két évre eltiltották a közúti vezetéstől is a perújítási eljárás során.

Nekiment egy rendőrautónak

Amint azt a Kékvillogó is megírta, Lovasi András 2019. március 27-én,  áthajtott a piroson, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, és összeütközött egy rendőrautóval. Emiatt egy harmadik autó is nekiütközött a kékvillogós járműnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Maradandó sérülést szenvedett

A rendőrség 2019 májusában megállapította, hogy a Kispál és a Borz együttes egykori énekese okozta a balesetet. A rendőrautóban utazó két személy közül az egyik maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

1 évre eltiltották

A zenészt tavaly májusban 1 évre eltiltották a járművezetéstől, továbbá 225 ezer forint pénzbírságot is be kellett fizetnie.

Súlyosabb sérülést állapítottak meg

Az időközben elkészült igazságügyi orvosszakértői vélemény-kiegészítés szerint az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett, ezért az ügyészség módosította a vádat és a zenész cselekményét maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősítette.

Perújítást rendeltek el

Így hiába lett jogerős az elsőszámú büntetés idén februárban, az ügyészég a felmerült új körülmény miatt perújítás elrendelését kérte, amelynek a bíróság helyt adott.

Megduplázták a büntetést

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a bíróság kétséget kizáróan megállapította, hogy a sértett maradandó fogyatékossága a zenész cselekményének következménye. Ezért Lovasi 600 ezres pénzbüntetést kapott, és két évre eltiltották a közúti vezetéstől is.

Enyhítő körülmény

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a zenész beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Az ítélet nem jogerős, mert Lovasi és a védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Felvette a kapcsolatot a sérültekkel

A zenész a történtek után egyébként felvette a kapcsolatot azzal a két rendőrrel, akik az autóban ültek: a hölgytől, aki könnyebb fizikai sérüléseket szenvedett, bocsánatot kért, amit el is fogadott. „A férfival többször kedvesen elbeszélgettem, sőt, szerettem volna találkozni is vele, és bár először belement, később megkért, hogy ne keressem többet” – mondta Lovasi.

Kártérítést is fizetett volna

A zenész arról is beszélt, hogy kártalanítani szerette volna a sérülteket. Nemrég eladta pécsi házát, abból fizette volna ki a fájdalomdíjat. Sajnálja, hogy másképp alakultak a dolgok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lovasi András – Forrás: BPK montázs