Pár napja holtan találták meg a 16 éves Tisza Gábort, aki önkezével végzett magával, miután az iskolában csúfolták társai. Megszólalt az iskola egyik volt tanulója, akinek az elmondása alapján egyáltalán nem egyedi esetről van szó.

Hétfőn tűnt el

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt Tisza Gábor hétfő reggel tűnt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről. A 16 éves fiú iskolába indult, de oda már nem érkezett meg. Édesanyja ekkor kezdte el keresni fiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Majd jövök”

Gábor hétfő reggel 7 órakor csak annyit mondott, “majd jövök”, de hiába várták haza. Utoljára reggel fél 8-kor látták Vaja településen. Annyi biztos: az iskolába tartó buszra már nem szállt fel. Kedden délután az édesanya azonban szomorú hírt közölt: “Meglett a fiam, de sajnos már túl késő!!! Meghalt” – volt olvasható a posztjában.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Romlott környezet

Zsanett ugyanabba az intézménybe járt, mint a rendszeresen zaklatott Gábor és az elmondása szerint nem egyedi esetről van szó. A lány már rég végzett az iskolában, de a mai napig látja maga előtt az ottani környezetet.

Iskolát váltott

Tanulmányai utolsó évében iskolát is váltott, mert rendszeresek voltak a verekedések, fiúk és lányok egyaránt agresszívan viselkedtek az intézményben és annak a környékén is.

Nem megfelelő nevelés

„Nagyon sok roma gyermek jár abba az iskolába, akik nem olyan nevelésben részesülnek, mint ahogy arra szükségük lenne. Őket az utca neveli nem a szülők, úgy érzik bármit megtehetnek” – mondta el a Ripostnak a lány.

Az iskolán kívül is féltek

„Emlékszem, hogy a suli után gyakran meg kellett várnunk egymást órák után, hogy együtt menjünk vissza a kollégiumba, mivel a környéken élő emberektől féltünk” – mesélte Zsanett, aki nagyon reméli, hogy több ilyen eset nem fog előfordult és kivizsgálják az ügyet.

Az egész osztály zaklatta

A legújabb információk szerint az osztály nagy része benne volt a csúfolásban és Gábort a lányok sem kímélték. Sőt, ők voltak a leghangosabbak! A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, de minden bizonnyal ennél még durvább dolgokat is mondtak neki.

Beszélt az osztályfőnökkel

„Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal” – mondta Lovas Edina, a fiú édesanyja.

Nem tudni ezután mi történt

„Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek” – folytatta a gyászoló édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola És Kollégium – Forrás: Facebook