Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere levélben fordult segítségért a belügyminiszterhez.

Ez a vágya az erzsébetvárosi polgármesternek

Niedermüller Péter ma reggel a saját közösségi oldalán tett közzé egy videót. Erzsébetváros első embere elmondta, hogy levélben szeretné elérni Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy utasítsa a rendőrséget arra, hogy gyakrabban legyenek fokozott ellenőrzések a városrészben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért indokolt a rendőrség folyamatos jelenléte bizonyos időszakokban

Esténként, késő este, és főként hétvégén ellepik a fiatalok és turisták Belső-Erzsébetvárost, amit sokan csak bulinegyedként emlegetnek. Azzal a céllal érkeznek, hogy szórakozzanak. Sokszor a bulik zajjal és esetenként deviáns viselkedési formákkal járnak együtt a polgármester szavai szerint.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A múlt hétvégén razziáztak a kerületben a rendőrök

Niedermüller Péter hangsúlyozta, eredményes volt a zsaruk legutóbbi akciója. A polgármester szerint a razzia biztonságot teremt az ott élőknek és a turistáknak is. Ezek az akciók meggátolják a drogárusokat, egyúttal garantálják a közterületek biztonságát.

Együttműködik Erzsébetváros a rendőrökkel

Erzsébetváros első embere hangsúlyozta, mindenben együttműködnek a rendőrséggel, a BRFK-val és a 7. kerületi rendőrkapitánysággal. Még a működésüket is támogatják egy nyolcszámjegyű összeggel. Mindezen felül 10-12 szolgálati lakást is biztosítanak a rendőrök számára a kerületben.

Ez a cél

Niedermüller Péter szeretné elérni, hogy a közterületeken ne történjenek olyan esetek, amelyek elfogadhatatlanok. Szeretné visszaszorítani a garázdaságot. “… ne legyen részegeskedés, ne legyen olyan hangoskodás, ami az itt élő emberek nyugalmát veszélyezteti” – mondta.

Ezt kéri a belügyminisztertől

“Mindannyian tudjuk, hogy a közterületeken való rendfenntartás az a rendőrségnek a feladata, éppen ezért arra kell kérnem a belügyminisztert, Pintér Sándort, hogy segítsen abban, hogy ezen a területen a városnak ebben a szegletében több rendőr legyen, rendszeresebb legyen az ellenőrzés, hogy a rendőrség valóban el tudja végezni azt a feladatát, amiért létrehozták, biztosítsa a közterületeken a rendet és a biztonságot.

Ezek is érdekelhetnek!

Tavaly számos akció volt Budapest belvárosában

Belső-Erzsébetvárost is érintve összesen 11 fokozott közterületi ellenőrzésre került sor 2022-ben, fűzte hozzá a videóhoz Niedermüller Péter. Ez elsőre soknak tűnhet, szerinte azonban az, hogy még havi egyre sem jön ki az átlag, igen kevésnek számít. A területen ugyanis nagyon sok a szórakozóhely így rengeteg ember fordul meg arrafelé.

Emelkedett a bűncselekmények száma a fővárosban

Az erzsébetvárosi polgármester hangsúlyozta, hogy a Budapesten regisztrált bűncselekmények száma emelkedett a 2022-es évben az előző évihez képest. Bár a negyedik negyedéves statisztikák még nem érhetők el a KSH oldalán, az viszont látszik, hogy az első három negyedév mindegyikében több bűncselekmény történt a fővárosban 2022-ben, mint 2021-ben.

A Józsefvárosban alakulhat újabb bulinegyed

Józsefváros belvároshoz közeli részét élettel töltenék meg. A környéken már biztos, hogy tíz új vendéglátóhely fog nyitni. A nyolcadik kerületi önkormányzat „Mert egy utca úgy jó, ha van benne élet” címmel hirdetett pályázatot üzlethelyiségek bérlésére. A lakók nincsenek elragadtatva egyöntetűen az ötlettől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Razzia a belvárosban – Forrás: Police.hu