Nem bírnak otthon lenni egy békásmegyeri lépcsőház lakói, miután meghalt az egyik szomszédjuk, a holttestet pedig csak napokkal később fedezték fel. A lépcsőházban olyan bűz van, a környező lakásokat is elborította a facsaró szag. Egy-egy haláleset után az ingatlant speciális eszközökkel kell kitakarítani.

Haláleset Békásmegyeren

Múlt héten meghalt egy férfi egy békásmegyeri társasház első emeleti lakásában, ám a holttestét csak négy nappal később találták meg. Az ingatlant az egyenruhások pénteken lezárták, a takarításra szerdáig várnia kellett az ott élőknek, ezért az egész házban elviselhetetlen a bűz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudnak szellőztetni

Egy zárt közösségimédiás csoportban többen jelezték, hogy a bútorokat kipakolták a lakásból, napokkal később viszont továbbra sem tudnak még szellőztetni – közölte a Tények. „Nálunk mindenünk átvette a szagot, a kisfiam játékai, ruhái, minden” – írta a közösségi oldalon  egy héttel az eset után a társasház egyik lakója.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Élhetetlen lett a ház

Az egy héttel ezelőtt történt eset miatt a társasházban élők összetartóan próbálnak megoldást találni, mert szerintük napokkal később is alig lehet belépni a házba.

Mindenki takarít

A kisgyerekesek napközben inkább a szabad levegőn vannak, hiszen a nagytakarítás ellenére is akad még kellemetlenség otthonaikban a szellőzőkből és a folyosóról beáramló szag miatt.

Egészségügyi veszélyekkel jár egy haláleset

Egy haláleset potenciális egészségügyi veszélyekkel jár. Sajnos néha a halál körülményei olyanok, hogy az ingatlan valamennyi helyisége takarításra és fertőtlenítésre szorul. Főleg idős, otthonülő, magányos embereknél fordul elő az, hogy a test akár hosszú napokig vagy hetekig felfedezetlen marad – írja az egyik takarítócég a honlapján.

Speciális szolgáltatás

A cég szerint egy biológiailag veszélyes terület alapos megtisztítása megfelelő szakértelem és a szükséges felszerelések hiányában szinte lehetetlen feladat. A vér és a testnedvek által terjedő kórokozóknak való kitettség miatt a haláleset utáni takarítás egy olyan speciális szolgáltatás, amely megfelelő szakmai tapasztalatot, különleges felszerelést és engedélyezett, bizonyítottan hatásos (kórházi) tisztítószerek használatát igényli.

Speciális védőfelszerelés

A halottak utáni takarítást a személyzet egyszer használatos védőöltözetben, lábzsákban, legalább FFP2-es maszkban,  illetve olyan félálarcban végzi,  amely kiszűri a szagokat. Védőszemüveg és gumikesztyű használata kötelező. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció