„Csak az eltemetéséhez van közöm” – ezt mondta a bíróságon az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte, majd hagyta elvérezni, végül pedig elásta értelmileg sérült barátját Orosztonyban.

Sokat veszekedtek

 A két férfi baráti viszonyban álltak egymással. A hajléktalan férfi sok időt töltött a későbbi áldozat orosztonyi házában, ahová ételt és italt vitt neki, a szállásért cserébe. Kapcsolatukat nem egyszer jellemezte hangos veszekedés, esetleg tettlegesség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Testileg megkívánta cimboráját

2021. december 4-én mindketten a hálószobai ágyában tartózkodtak, amikor a hajléktalan férfi testileg megkívánta cimboráját.  Az értelmi sérült férfi elutasította az ivócimbora közeledését, aki erre nagyon bedühödött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megverte és megszúrta

A férfi emiatt annyira bedühödött, hogy lelökte az ágyról a sértettet, majd megrugdosta. Ezután visszaemelte az ágyra, és egy késsel kétszer megszúrta, majd lelökte az ágyról, és elaludt.

Elásta a holttestet

A sértett a bántalmazást követő percekben életét vesztette, amit a vádlott csak reggel vett észre. Aznap a háza udvarán 10 centiméternyi mély gödröt ásott, amelybe belefektette a holttestet, majd földdel és gallyakkal fedte be. A véres ruhákat és takarókat pedig néhány nappal később elégette.

A boltos hívta a rendőröket

Mintegy egy hónap múlva, a faluban működő kisbolt üzemeltetőjének tűnt fel az értelmileg sérült férfi hiánya, ezért 2022. január 5-én értesítette a rendőrséget. A szomszédok sokkos állapotba kerültek, amikor előkerült a férfi holtteste.

Elvérzett az áldozat

A férfi halálának oka a késszúrások nyomán fellépő vérveszteség volt.  Az eljárás során a Zala Vármegyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg a férfit. 

Ítéletet hoztak

A Zalaegerszegi Törvényszék egyik felvetést sem találta bizonyítottnak, ezért a férfit emberölés alapesetének bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet meghozatalakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményt önhibájából eredő ittas állapotban követte el. Ezen felül kötelezte a vádlottat a 2.070.194 forintos bűnügyi költség megtérítésére.

14 év börtönt kapott

Az 58 éves férfit emberölés miatt ítélték el, 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték. Az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelnek a nyomozók – Forrás: police.hu