Több mint 75 évet szunnyadt egy fővárosi, 8. kerületi családi ház gyerekszobájának padlója alatt az a második világháborús bomba, amelyet munkások találtak meg a napokban az épület teljes körű felújítása során.

Szovjet gyártmány

“Rendőrségi bejelentést követően alakulatunk tűzszerészei néhány órán belül a helyszínre érkeztek és megállapították, hogy egy szovjet gyártmányú, 50 kilogrammos légibomba került elő” – derül ki a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebookon közzétett posztjából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotón a bomba:

Biztonságosan szállítható volt

A robbanóeszköz biztonságosan szállítható állapotban volt, ezért nem volt szükség állampolgári korlátozások bevezetésére annak kiemeléséhez, mozgatásához.

FRISS!

Megsemmisítik

“Ezredünk katonái a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a veszélyes eszközt későbbi megsemmisítés céljából” – zárták a bejegyzést.

A padló alatt szunnyadt

Nemrég több tonna első és második világháborús lövedéket találtak Csepelen

Amint azt a Kékvillogó is megírta több mint öt tonna első és második világháborús lövedéket, illetve fegyvermaradványt találtak Csepelen az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén a földbe ásva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Kiemelt kép és belső fotók: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred