Még mindig nem tud semmit családja arról a százhalombattai tanárnőről, aki még augusztus végén tűnt el egy vendégségből. Családja 1 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Már több látónál is voltak, de senki nem tudott eddig segíteni nekik.

Augusztus végén tűnt el

Családja még mindig keresi Kovács Mariettát, aki több mint két hónapja tűnt el Miskolcról. A Pest megyei Százhalombattán élő 60 éves tanárnő Alzheimer-kórban szenved és nehezen tud tájékozódni.

Vendégségből sétált el

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hogy a család Miskolc-Görömbölyön volt vendégségben, ahonnan Marietta egyszerűen elsétált. 

Nyomtalanul eltűnt

Miután a párja észrevette Marietta eltűnését, egyből kocsiba ült, majd többen is bejárták a környéket, de nem jutottak semmire. Rövidesen a rendőrök is csatlakoztak hozzájuk, akik két kutyát is bevetettek a keresésbe, de mindhiába. 

Segítséget kért a pincesornál

Napokkal később olyan információ jutott el a családhoz, hogy Rita az eltűnése után másfél órával a közeli pincesoron útba igazítást kért egy ott élő nőtől, aki segített is neki, de azóta semmi hír nem érkezett felőle.

Ezt is olvasd el

Rémként terrorizálja a gyerekeket Misi bácsi: a környék lakói rettegnek, mert a nyugdíjas még mindig szabadlábon van

Január óta nem tanít

István Rita élettársa, 12 éve alkotnak egy párt. A nő az egyik százhalombattai általános iskolában volt tornatanár. Nagyon szerették a tanítványai, de betegsége miatt januárban leszázalékolták.

István látóhoz fordult

„Több látóval is beszéltünk, hogy sajnos ők sem tudtak segíteni. Az egyikük kért egy Ritától származó ruhaneműt, majd az alapján közölt egy konkrét címet Miskolcon. Azt mondta ott ül, tyúkok vannak körülötte és már nem él” – mondta a Borsnak Marietta élettársa.

Nem jártak szerencsével

„Az egyik helyi ismerősünk ellátogatott oda, és még a környező falvakban is megnézte ugyanazt a címet, de nem talált semmit. Egy másik arról beszélt, hogy 14 napig tudta követni, hogy hol van, de utána „elveszítette a fonalat” – mesélt István.

Szeretnének beletörődni a történttekbe

„Szeretnénk beletörődni vagy elfogadni azt, ami történt vele, de sajnos nem tudunk semmit, így borzasztóan nehéz az egész családnak” – mondta szomorúan a 69 éves férfi.

A rendőrség is keresi

Kovács Marietta a rendőrség hivatalos oldalára is felkerült az eltűnt személyek közé. Ha valaki látja, vagy tud róla bármit, akkor hívja a rendőrséget vagy a családot ezen a számon: 06702450447.

Ne hagyd ki!

Koronavírus miatt nem engedik ki a börtönből a temetésére azt az édesanyját, akinek 17 éves fia szönyethalt egy balesetben Budapesten

Kiemelt kép: Kovács Marietta – Forrás: police.hu