Szabadlábon van az a nyugdíjas, aki rémként terrorizálja a környék lakóit Veszprém egyik lakótelepén. Misi bácsi rálőtt két kiskamaszra, de olyan is volt, hogy késsel ment neki gyerekeknek.

Golyóálló mellényes rendőrök szállták meg a lakótelepet

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hogy idén júliusban rendőrautók és golyóálló mellényes rendőrök lepték el az Aulich utcai garázssort Veszprémben, miután egy helyi nyugdíjas kiskamaszokra lövöldözött.

A környék réme

A 69 éves Mihály már régóta rémként kísért, egyesekre szintén fegyvert fogott, míg más gyerekeknek késsel ment neki, a legtöbben messziről elkerülik a hírhedt esztergályos garázsát. Bár a férfit korábban melegszívű, kedves férfinek ismerték, a helybeliek állítják, hogy egy korábbi szerelmi bánata miatt tönkrement az élete, és inni kezdett.

Kamaszokra támadt

„Sosem felejtem el a napot, amikor nyáron Olivér fiam a barátnőjét kísérte haza, és ugyanez a pisztolyos ember a körforgalomnál kiabálva magához hívta őket. A fiatalok jóhiszeműen odamentek hozzá, mert azt hitték, segítséget kér tőlük. Ehelyett az öreg a fiam homlokához emelte a távcsöves légpuskáját, majd közölte velük, hogy takarodjanak” – mondta a Blikknek Kaizer Tamás

Misi bácsi lőtt

Olivér a barátnőjével futásnak eredt. Még hallották a hátuk mögött a légpuska csattanását, majd pár másodperc múlva egy dörrenést. Utólag kiderült, Misi bácsi egy gázpisztollyal lőtt a levegőbe. A lövést a segélyhívó diszpécsere is hallotta, amikor a kamasz fiú telefonon segítséget kért tőle.

A nyugdíjas beismerte tettét

Pár perc múlva a környéket megszállták a rendőrök, a megszeppent Misi bácsit a helyszínen elfogták. A nyomozók fegyveresen elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki, ő pedig beismerő vallomást tett.

Másnap kiengedték

Másnap reggel szabadlábra került, pedig a házkutatás során lőszereket, fegyveralkatrészeket is találtak nála, és mint kiderült, nem ez volt az első eset, hogy bárkire is rátámadt.

Feleségére is fegyvert fogott

„A mai napig nem értem, hogy ezt az embert egy nap után miért engedték ki. Hiszen volt, amikor a feleségére is fegyvert fogott, úgy tudom, hogy emiatt zaklatás és kapcsolati erőszak miatt büntetőeljárás folyik ellene” – mondta az édesapa.

Fellebbeztek, ezért van szabadlábon

A Veszprémi Járásbíróság a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. Misi bácsi a védőjével együtt fellebbezett a bíróság végzése ellen, így az nem jogerős.

Kiemelt kép: veszprémi lakótelep garázssora – Forrás: deltahirek.hu