Rémként terrorizálja a gyerekeket a veszprémi nyugdíjas esztergályos.  A férfi legutóbb két kiskamaszra lőtt rá, de megesett, hogy késsel ment neki gyerekeknek.

Rendőrautók és golyóálló mellényes rendőrök lepték el az Aulich utcai garázssort Veszprémben, miután egy helyi nyugdíjas kiskamaszokra lövöldözött hétfőn.

Egy 15 éves kamasz fiú éppen a barátnőjével sétált, amikor Mihály kitámolygott a garázsából, és odahívta a gyerekeket. Amikor a fiatalok a kerítéshez mentek, az elborult férfi egy légpuskát nyomott a kamasz fejéhez. A két fiatal rémülten menekült, ekkor azonban a nyugdíjas kétszer is utánuk lőtt egy gázfegyverrel.

„Éppen vissza akartam ülni a kocsiba, amikor nagy pukkanást hallottam, meg is ijedtem. Amikor beültem a gyerekeimhez, láttam, hogy két tizenéves fut át a füves részen. Megálltak, megölelték egymást, és gyorsan telefonálni kezdtek, közben ide-oda toporogtak – mondta egy szemtanú a Borsnak.

Kiderült, a 69 éves Mihály már régóta rémként kísért, egyesekre szintén fegyvert fogott, míg más gyerekeknek késsel ment neki, a legtöbben messziről elkerülik a hírhedt esztergályos garázsát. Bár a férfit korábban melegszívű, kedves férfinek ismerték, a helybeliek állítják, hogy egy korábbi szerelmi bánata miatt tönkrement az élete, és inni kezdett.

„Mindig a garázsban tett-vett, és mindig kitalált valami újat, régen senkit nem bántott, szerettük. Mióta inni kezdett, nagyon megváltozott. Sajnos, akkor beszámíthatatlan”– mesélte róla egy régi ismerőse.

<

A férfi több fegyvert is tartott engedély nélkül, korábban pedig büntetve is volt, ugyanis feleségére késekkel támadt. A férfit azóta őrizetbe vették, most felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoznak ellene.

<

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahirek.hu

<

<