Letartóztatást indítványozott a Szegedi Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett, fiatal férfival szemben, aki múlt vasárnap egy szegedi társasházba tört be. A tolvaj két lakásba is megpróbált betörni, azonban amikor sikerült bejutnia az egyik lakásba, a helyszínre érkező rendőrök elfogták.

Lopni akart

A visszaeső tolvaj a társasház alagsori közös helyiségénél kezdett, és ott próbálta meg felfeszíteni a bejárati ajtót, azonban ez nem sikerült neki. A fiatal férfi az ott található értékekre pályázott – írja a Délmagyar.hu.

Szegedi lakóházba tört be

Felmászott az első emeletre

Miután az alagsornál nem járt sikerrel, ezért felmászott az ingatlan egyik első emeleti lakásához, ahol az erkélyen át próbált meg bejutni. A lakás ajtaját eltakaró műanyag redőnyt fémcsővel feszegette, azonban a lakásba így sem tudott bejutni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felmászott a második emeletre

Sikertelen próbálkozásait követően a tolvaj tovább mászott, majd egy második emeleti lakásnál megállt az erkélynél. Itt már sikeresen felfeszítette a redőnyt, sőt az erkélyajtó üvegét be is törte, és bejutott a lakásba, azonban ekkor már a helyszínre érkeztek a gyors rendőrök.

Letartóztatnák

A fiatal tolvajjal szemben három rendbeli lopás bűntettének kísérlete miatt indult eljárás, az ügyészség pedig a szökés-elrejtőzés-bűnismétlés veszélyére való tekintettel indítványozta is a férfi letartóztatását.

Megpróbált megszökni

A vádhatóság azért is indítványozta a letartóztatást, mert a többszörösen büntetett előéletű tettes az elfogását megelőzően megpróbált megszökni a rendőrök elől. Ezenfelül a tolvajnak még van két másik büntetőügye is.

Elrendelték a letartóztatást

A tegnapi ülésén a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott az ügyészi indítványnak, és egy hónapra elrendelte a fiatal férfi előzetes letartóztatását. Miután a döntéssel szemben fellebbezett a védelem, ezért a végzés nem végleges – közölte Kopasz Zsolt, főügyész.

Korábban egy tolvaj ragadt bent az üzletben

A Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt róla, hogy egy sorozattolvaj egy esztergomi üzletből akart lopni, azonban amikor kisétált volna a lopott termékekkel, az üzlet alkalmazottjai elektronikusan lezárták az ajtót, így a férfi bennrekedt az eladótérben. Ezután vissza is adta az eladóknak az ellopott árucikket.

Börtönbe kerülhet

Mivel a férfi többszörösen büntetett, akit a bíróság 2017-ben már egyszer elítélt 3 év börtönre, ezért az ügyészség fegyházbüntetést kért a férfira a bíróságtól, valamint indítványozta, hogy a tolvajt ítéljék közügyektől eltiltásra, illetve 55.592 forint összegű vagyonelkobzásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels