Kétgyermekes családon segítettek a Békés megyei rendőrök, miután a család autója lerobbant az M44-es gyorsforgalmi úton. A kocsival nem tudtak tovább haladni, és még a több százezer forintot érő kiskutyáik is elszöktek, azonban a rendőrök mindenben készségesen segítettek.

Bedöglött az autó

 2021. március 6-án, délelőtt lerobbant egy család autója Békés megyében, az M44-es gyorsforgalmi úton. A család félreállt az autóval, majd az arra járó rendőrök megkérdezték tőlük, hogy segíthetnek-e valamiben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lerobbantak az M44-esen

Kutyáikkal utaztak

Miután a rendőrök szóba elegyedtek velük, az autót vezető férfi elmondta, hogy feleségével és a két gyermekükkel épp Budapest felé tartottak, hogy a négy American Bully kiskutyájukat elvigyék az új gazdáikhoz, azonban út közben lerobbantak.

Elszöktek

Ezt követően a férfi azt is elmondta, hogy amikor félreálltak, kinyitotta a kombi autó csomagterét, hogy a kocsi szellőzzön, amíg kihívja az autómentőket. Alig telt el pár perc, és a férfi észrevette, hogy a kölyökkutyák hordozható kennelének az ajtaja kinyílt és a kiskutyák kiugrottak az autóból, elszaladtak.

Látták, merre mehettek

Szerencsére a kutyáknak volt chipje, így a bennük lévő GPS jeladó segítségével le tudták nyomozni, hogy a kutyusok az ellenkező pályatest felé mehettek. A rendőrök ekkor a biztonság érdekében korlátozták a forgalmat, hogy balesetveszély nélkül induljanak a kutyák keresésére.

Előkerültek az ebek

A forgalomkorlátozást követően a rendőrök a legközelebbi lehajtónál visszafordultak, és nekilendültek a kutyák keresésének. Munkájuk sikerrel járt, mivel mind a négy kutyust megtalálták a gyorsforgalmi út Békéscsaba felé vezető oldala mellett az árokban. 

Visszavitték őket a családhoz

Ezután a rendőrök betették a szolgálati autójukba a megrémült kiskutyákat, akiket vissza is vittek a másik oldalra, a családhoz. Időközben a családi autóért is megérkezett a segítség.

Ez is érdekelhet

Hálás volt nekik

A mentés után a férfi nem győzte dicsérni a rendőrök munkáját, nagyon hálás volt nekik azért, amiért a rendőrök nem hagyták őket a bajban. Az egyenruhások végig figyeltek rájuk, a gyermekeikre és az értékes kiskutyákat is megtalálták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay