Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy jelenleg 15 éves fiatalkorúval szemben, aki városszerte üzleteket, mobilbüféket tört fel. Ezenkívül többször szerzett meg autókat a bennük hagyott kulcs segítségével.

Ismerősétől is lopott

Tavaly december 9-én egy kecskeméti benzinkúton találkozott a fiatal egy ismerősével, aki éppen am motorját próbálta beindítani. Az ekkor még 14 éves tolvaj felajánlotta a segítségét, beindította a motort, majd elhajtott a járművel.

Visszaadta a motort

Másnap a sértett felismerte a motorját egy családi háznál, de a tolvaj elhajtott vele. Pár nappal később egy középiskola előtt újra észrevette őt, és ekkor kérésre visszakapta a motort.

Jogosítvány nélkül vezetett

A fiatalkorú ezzel egyidőben már megszerezte egy kecskeméti férfi autójának a kulcsát. Az autóval éjjel a városban járkált, annak ellenére, hogy nem volt jogosítványa. A rendőrök ekkor feltartóztatták.

Hazament a lopott autóval

Két hónappal később fényes nappal lopott el egy lezáratlanul hagyott autót, amelyben benne felejtették az indítókulcsot. Ezzel végül a lakása közelében parkolt le.

Az indítókulcs eltűnt

Előtte még az első rendszámtáblát és a kulcsot eldobta. Utóbbi végül elő sem került.

Rokonoktól is lopott

A felsoroltakon túl a tolvajnak felelnie kell a nagyanyja élettársától ellopott mobiltelefon miatt is. Őt éjjel, álmában rabolta ki.

Sorozatosan lopott

Ezeken kívül nyitva hagyott autókat, nem lezárt kerékpárokat is ellopott, illetve büfés és zöldséges bódékat is feltört a tolvaj. Ezekből pedig elvitte a bennük talált váltópénzt.

Vád alatt

A fiatalkorút többrendbeli jármű önkényes bűntettével és üzletszeren dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és kifosztás bűntettével vádolja az ügyészség.

Egyelőre próbaidőt kapott

Vele szemben ezért próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozták azzal, hogy kötelezően pártfogó felügyelete alatt kell állnia.