Büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség a miskolci paneltűz körülményeit. Itt az éjszaka valaki belőtt egy tűzijátékot az egyik ablakon, amitől aztán kiégett az egész lakás.

Az éjszaka számokban

Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 2022. december 31-én 12 óra és 2023. január 1-jén 6 óra között 18 esetben 17 személlyel szemben indított eljárást a rendőrség országszerte – közölte oldalán a rendőrség vasárnap délután. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többen megsérültek

Ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 4 súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására. Zala vármegyében Zalaegerszegen robbant fel egy tűzijáték egy gyermek mellett, Veszprém vármegyében Zircen egy fiatalkorú fiú úgy gyújtotta meg a pirotechnikai eszközt, hogy kézsérülése keletkezett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyosan megsérültek

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Petneházán szintén egy gyermek sérült meg, akinek a kezében robbant fel egy pirotechnikai eszköz, míg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Bódvaszilason egy férfi gyújtott meg egy tűzijátékot, amely égési sérülést okozott. Valamennyien súlyos sérüléseket szenvedtek.

Közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás

Miskolcon szintén tűzijáték szabálytalan használata miatt kiégett egy lakás, az érintett társasház több lakójának el kellett hagyni otthonát. A tüzet okozó férfi ellen közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás. Szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt.

35 gyerek került kórházba, mert sokat ivott

Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének közlése szerint országszerte 3608 esetet láttak el a mentők szilveszter éjjel, ebből 704-et a fővárosban. Győrfi Pál közleményében azt írta, a közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, belgyógyászati rosszullétek mellett 188 embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak. A mentőket országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez.

Dermesztő videó

Visszatérve a pirotechnikára: kis csoda, hogy senki nem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett, amikor éjszaka a fővárosban valaki úgy döntött, hogy fellő egy rakétát, ami aztán a Rizt-Carlton Hotel oldalát találta el.

Vajon hol voltak a rendőrök?

A felvételt a Tv2 Tények című műsora fedezte fel, s annyit fűztek hozzá, hogy az illető a jelek szerint egyáltalán nem törődött azzal, mit vesz célba, hanem csak a szórakozás járt a fejében. A videót elnézve azt nem lehet tudni, hogy szándékosan vagy véletlenül tette-e.

A tűzoltóknak is sokat kellett vonulniuk

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap reggeli közlése szerint Az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt pedig a már említett videó, ami a hotel oldalába csapódott be

https://tenyek.hu/cikkek/talalat-erte-a-budapesti-ritz-carltont-serultekrol-egyelore-nincs-hir?fbclid=IwAR3U6iWCu2Ewd0c9TyvlnMqwPyIx-67PPTdB1158m4rxdbAYaUpJicdD894

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter.)