Kárról vagy sérültről nem érkezett információ, ugyanakkor az eset tökéletesen jól mutatja, hogy miért kellene valamiféle gátat szabni a féktelen lövöldözésnek.

Már-már anarchia

A TikTokon kezdett el egy videó terjedni, amely éjszaka készült a fővárosban, a Deák téren. Ezen az ünneplés pillanatai láthatóak, valamint az, hogy valaki fellő egy rakétát, amely a hotel oldalát találta el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vajon a rendőrök ilyenkor hol vannak?

A felvételt a Tv2 Tények című műsora fedezte fel, s annyit fűzött hozzá, hogy az illető a jelek szerint egyáltalán nem törődött azzal, mit vesz célba, hanem csak a szórakozás járt a fejében. A videót elnézve azt nem lehet tudni, hogy szándékosan vagy véletlenül tette-e.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elképesztően veszélyes

Innen talán még jobban érthető az, hogy miért gyulladhatott ki éjszaka egy lakás Miskolcon. Mint korábban beszámoltunk róla, nagy erőkkel, hat gépjárművel vonultak a miskolci tűzoltók a Középszer utcába.

Gyorsan eloltották

A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid időn belül megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták az épületet és átszellőztették a füsttel érintett lakásokat.

Így történhetett a baleset

A Boon.hu úgy tudja, abban a lakásban, ahol az erkély kigyulladt, senki nem volt otthon. Ez alapján feltételezhető, hogy egy felső emeletről ledobott petárda, vagy tűzijáték okozhatta a tüzet. Több embert köztük egy csecsemőt is lehoztak a felsőbb emeletekről. Az egyik kommentelő szerint egy férfi tűzijátékozott, ami felborult, s az egyik lövedék bement az erkélyen.

Rengeteg alkalommal kell vonulniuk

Szilveszter éjjel 20 és 50 között alakul a tűzijátékok miatt keletkező tüzek száma országszerte. A legtöbbször csak kisebb tüzek keletkeznek, de minden évben előfordul néhány töb

Több ezren voltak készenlétben

A leggyakrabban fenyők, tuják, kukák, gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre, vagy autó alá repül és ott okoz tüzet. Szilveszter éjjel az év többi napjához hasonlóan 2000 tűzoltó van készenlétben 500 járművel.

A fő ok: figyelmetlenség

Az ünnepek kiemelt időszaknak számítanak a katasztrófavédelemnél, ilyenkor az átlagosnál is több hívás, jelzés fut be hozzájuk és gyakoribbak a tűzesetek is. Ezek a leggyakrabban a figyelmetlenségből adódnak, mivel elég, ha csak égve felejtünk egy gyertyát, s már is megtörténik a baj. 

A szilveszter számokban

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap reggeli közlése szerint Az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt pedig a már említett videó, ami a hotel oldalába csapódott be

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik.)