Egy élelmiszerboltban és egy dohányboltban is kísérletezett. Utóbbi helyen egy ismeretlen tárgyat szorított hozzá az eladó testének. Időközben feladta magát.

A belvárosban történt a támadás.

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök – közölte vasárnap reggel a police.hu. A férfi december 4-én, vasárnap pár perccel 7 óra előtt érkezett az egyik belvárosi dohánybolthoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Könnyebben sérült meg.

Az éppen nyitni készülő alkalmazottat pénz átadására szólította fel, miközben egy ismeretlen eszközt a mellkasának szorított. Az eladó megnyomta a pánik gombot, mire a támadó elmenekült. Az alkalmazott könnyű sérülést szenvedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Keresték, de feladta magát

A helyszínre érkező rendőrök a személyleírás és a kamerafelvételek elemzése alapján azonnal keresni kezdték a férfit, aki időközben feladta magát a rendőrségen. A jelenlegi adatok alapján a 35 éves budapesti Cs. Imre a dohánybolti cselekményt követően egy újszegedi élelmiszerboltban is hasonlóan próbált pénzt szerezni, de ott sem járt sikerrel.
A férfit előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ellene rablás kísérlete miatt indul eljárás.​

Hamar elkapják őket

Mivel a dohányboltok többségébe nem lehet belátni, ezért könnyebb prédának tűnnek ezen üzletek azoknak, akik bűnös úton szeretnének pénzt szerezni. Ugyanakkor a rendőrök szinte minden esetben villámgyorsan begyűjtik az elkövetőket, akikre aztán hosszú börtönévek várnak.

Szinte mindennel megfenyegette

Ez történt abban az esetben, amelyről korábban mi is hírt adtunk. Egy dunakeszi dohánybolt alkalmazottjától akarta akkor még ismeretlen tettes a bevételt 2021. november 12-én kora délután. Kezében egy sniccert szorongatott, miközben az eladót lelövéssel, majd agyonszurkálással fenyegette.

Hősiesen védekezett az eladó

Az eladó nem adta, erre a szürke mackónadrágos, maszkos, kapucnis ismeretlen a pulton átmászva próbált volna közelebb férkőzni a pénztárgéphez, de az alkalmazott megakadályozta. Dulakodtak, majd a támadó zsákmány nélkül elmenekült. A 48 másodperc alatt történt bűncselekményben nem sérült meg senki.

Kutyával is keresték a menekülési útvonalat

A rendőrök tetemes mennyiségű adatot gyűjtöttek, a helyszíni szemlét kiterjesztve megtalálták a menekülő útvonalát: egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a tőzegtavak felé gyalogolt el, a csapásnyomról kutyát is indítottak.

Bevásárlás a támadás előtt

Egy idő után ugyan szagot vesztett, ám neki köszönhetően találtak a rendőrök két eldobott szatyrot. A piros szütyők teljesen újszerűek voltak, kiderült a támadás előtt vásárolta egy szürke melegítőnadrágos férfi egy közeli áruházban.

Hónapok kellettek a tettes azonosításához

A tettes azonosításához szükséges részinformációk – átlagos testalkat, átlagos vezetéknév és egy Heves megyei város – 2022 áprilisában estek be a rablási nyomozókhoz. Az adatok kiegészítése, pontosítása, a képbe került férfiak egyetlen célszemélyre szűkítése után 2022. május 9-én hajnalban indult az akció, a végállomás egy Heves megyei, néhány száz lelkes kistelepülés volt.

Szinte még az ébredés utáni kómában volt

A 39 éves K. Gergő nem állt ellen, mire felfogta, miről van szó, már elfogták, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumába vitték. Átkutatták otthonát, az elkövetéskor használt ruhája, a szürke melegítőnadrág, a kapucnis pulóver az ágya mellett hevert. Kihallgatásán a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tett, a vallomástételt megtagadta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)