Az egyik szemtanú azt mondta, a sofőr szemmel láthatóan ittas volt és csak jóval később állt meg. Szerencsére senkinek sem lett komolyabb baja, azonban a rendőrség eljárást indított.

Döbbenetes baleset

Kétéves gyerekével együtt sodort el egy részeg sofőr egy kerékpározó anyát Kiskunmajsán. Az autós ittasan és jogosítvány nélkül vezetett. Egy kereszteződésben történt a baleset, a sofőr éppen előzött, majd amikor visszatért a sávjába, elütötte a kerékpárost. A baleset után pénzt ajánlott a nőnek, hogy ne hívja a rendőröket, az anyát és a gyerekét is kórházba vitték a mentők – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Barátnőjük végignézte a történteket

Meggörbült kormánnyal és gyereküléssel a csomagtartóján vesztegelt egy oszlopnak támasztva a kerékpár, amelyen egy nő és kétéves kisfia utazott, amikor elgázolták. Az áldozat egyik barátnője nyilatkozott a csatornának, mivel ő is velük volt, amikor a baleset történt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érezték, hogy ittas

„Mi már átértünk, hallottam a csattanást, visszaszaladtam hozzájuk, és akkor fölszedtem a gyereket” – fogalmazott. Az autó az első vizsgálatok szerint gyorsan hajtott, amikor elsodorta a neki jobbról érkező kerékpárost. A sofőrnek nem volt jogosítványa, ráadásul ivott is. „Éreztük, ahogy beszélt, hogy alkoholszaga van” – tette hozzá.

Szerette volna lefizetni az áldozatot

Arról is beszélt, hogy a baleset egy kereszteződésben történt, de az autó csak jóval később állt meg és fordult vissza. Ráadásul a sofőr megpróbált kibújni az intézkedések alól, mivel pénzt ígérgetett az anyának. Terve végül nem vált be, mert egy másik autós végül kihívta az egyenruhásokat.

Apróbb karcolásokkal megúszták

„A helyszínre érkező mentők az édesanyát könnyű horzsolt sérülésekkel látták el. A gyermek az elsődleges vizsgálatok alapján nem szenvedett sérüléseket a balesetben, azonban a sérülési mechanizmusra való tekintettel őt is és édesanyját is stabil állapotban kórházba szállították” – mondta el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa, Hangai József.

Veszélyesnek tartják az utat

A helyiek szerint az egész útszakasz nagyon veszélyes. „Az a helyzet, hogy nem csak ez a szakasz veszélyes, hanem Kiskunmajsán lejjebb is vannak veszélyes szakaszok, de ez azért van, mert ugye a vezetés sem olyan, amilyen kellene nagyon sokszor. Akik itt lakunk ezt tapasztaljuk. Van, amikor nagyon gyorsan jönnek, nem figyelnek oda, sietnek, vannak balesetek” – magyarázta egy helybéli.

Súlyosabb, hogy vesztegetni próbált

Amennyiben megállapítják a sofőr bűnösségét, akkor akár két évre is börtönbe kerülhet. Azonban jóval súlyosabb büntetést is kaphat, ha azért is eljárást indítanak ellene, mert pénzt ajánlott az anyának. Így a halmazati szabályokra figyelemmel akár négy év szabadságvesztés is várhat rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay.)