Nem járt sikerrel, a rendőrök ugyanis másfél órán belül elfogták. Egy másik embercsempész önmagát buktatta le.

Ma reggel történt

Bács-Kiskun megyében az M5-ös autópályán reggel 8:20-kor megállítottak a rendőrök egy autót. A bolgár rendszámú Peugeot 406-osba sehogy sem fér el szabályosan 10 ember, mégis ennyien utaztak a sofőrrel együtt a kocsiban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megállt a sofőr és elszaladt

A rendőrök utasítására a Peugeot sofőrje megállt, ám az intézkedés elől elmenekült. Okkal tette ezt, hiszen jóval többen utaztak a kocsiban, mint ahányan a szabályok azt megengedik. Ráadásul olyan személyeket szállított az autó vezetője, akiket nem lett volna szabad.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezzel az autóval közlekedtek

A határsértők ebbe az autóba zsúfolódtak bele – Fotó: Police.hu

Határsértők voltak

Az utasok magukat török és afgán állampolgárnak vallották. Nem tudták azonban semmilyen papírral igazolni a személyazonosságukat, mint ahogyan azt sem, hogy miért tartózkodnak hazánkban.

Elkezdték keresni a sofőrt

A zsaruk a sofőr után eredtek, aki egérutat nyert. Nagy erőkkel indult meg a felkutatása, még a Készenléti Rendőrség helikopterével is nyomoztak utána. Végül Ballószög környékén akadtak rá a rendőrök a 27 éves bolgár férfira.

Egy másik embercsempész lebuktatta saját magát

Miközben a külföldi férfival szemben intézkedtek az egyenruhások, az egyik zsarunak feltűnt, hogy lelassít mellettük egy jármű. Egy lengyel rendszámú Land Rover volt az, amelynek sofőrje ezt követően a gázba taposott. Ennél jobban aligha tudta volna felhívni magára a figyelmet.

Ezek is érdekelhetnek!

A rendőrök értesítették egymást

Az egyenruhások szóltak a kollégáiknak, hogy számíthatnak egy gyanús autó felbukkanására. A városrendszettel karöltve eredtek a gépjármű nyomába, amit nem sokára meg is állítottak. Egy 32 éves bolgár férfi volt a sofőr.

Ő is határsértőket szállított

A gyanú alapján ellenszolgáltatásért cserébe akarta a határsértőket segíteni abban, hogy eljussanak Nyugat-Európába. Mind a 27 éves, mind a 32 éves embercsempészt előállították és őrizetbe is vették.

Eljárás indult ellenük

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés gyanújával indított ellenük eljárást. A migránoskat pedig visszakíérték a meghallgatásukat követően a biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek egytől öt évig terjedő büntetésre számíthatnak, ami minősített esetben akár 15 év is lehet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az embercsempészetre használt autó – Forrás: Police.hu