Elegendőnek bizonyult a ceglédi rendőröknek, hogy azonosítsák és elfogják azt a 39 éves nőt, aki a gyanú szerint közel 10 millió forinttal rövidítette meg alkalmi munkaadóját.

Szerdán hívták ki a rendőröket

Egy ceglédi bolttulajdonos kért rendőri segítséget 2022. december 7-én este, miután észrevette, hogy az üzletének helyet adó épület felső szintjén lévő lakás trezorjából 9,3 millió forintot loptak el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kulccsal nyitották ki

A férfi azt is elmondta, hogy feltűnt neki, hogy a széfet roncsolásmentesen nyitották, majd visszazárták, sőt a kulcs is ott lógott a szokásos rejtekhelyén.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan rájöttek a rendőrök, hogy ki lehet

A rendőrök az erőszak nélküli trezornyitás miatt éltek a „gyanúperrel”, hamar meghatározták a nyomozás irányát és azt, hogy kinél kopogtassanak.

Egy testvérpárra gyanakodtak

A lakásban takarítóként alkalmazott helyi testvérpárra koncentráltak, mint később kiderült, az egyiküknél nem alaptalanul.

Egy nőnél találták meg az eltűnt pénzt

A ceglédi nyomozók néhány óra elteltével egy 39 éves, jászkarajenői nő otthonához hajtottak, ahol a lopott pénz jelentős részét, 9 millió forintot megtaláltak és lefoglaltak, majd a tulajdonosnak visszaadtak.

Beismerte tettét a tolvaj

Az alkalmi munkákból élő nő részletes beismerő vallomást tett, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy egyszer véletlenül meglátta, hogy a tulajdonosok hol tartják a széf kulcsát, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve többször megcsapolta a trezor tartalmát, hogy így javítson anyagi helyzetén.

Eljárást indítottak ellene

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nővel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció