Tegnap reggel életét vesztette az a tanárnő, akit a Honvédkórház covid-osztályán támadott meg egy drogos férfi. A kínai állampolgárságú késelő egy sebészeti ollóval esett neki a lélegeztetőgépes kezelésre szoruló Mariannának, akit olyan durván megsebesített, hogy a szerencsétlen nő belehalt a sérüléseibe, a tanárnő hozzátartozói gyászolnak.

Nem élte túl

Amint arról a Kékvillogó híroldal is írt, Szerda reggel érkezett a megrázó hír, hogy elhunyt az a tanárnő, akit egy tomboló kínai férfi késelt meg szombaton a Honvédkórház covid-osztályán. Az eset megrázta Marianna hozzátartozóit, akik értetlenül állnak a tragédia előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Sokan aggódtak érte

Marianna egyik közeli hozzátartozója azt mondta a Blikknek, hogy nagyon sokakat megrázott, ami Mariannával történt. Szerinte fontos, hogy mindenki úgy emlékezzen rá, amilyen volt: “Egy tiszta szívű, áldozatkész embert veszítettünk el, aki soha a légynek sem ártott” – mondta a lapnak.

Hivatásának élt

A hozzátartozó arról is beszélt, hogy Marianna imádta a családját és a munkáját, a tanítást pedig a hivatásának tekintette. Budapesti általános iskolában tanított matematikát, a diákjai nagyon szerették.

Fontosak voltak neki a gyerekek

“Több volt ő, mint tanár, egy igazi pedagógus volt, aki legalább annyira törődött a gyerekek lelkével, mint a tananyaggal” – fogalmazott a hozzátartozó, aki azt is hozzátette, hogy választ várnak a kórháztól, és amíg nem kapják azt meg, addig nem is szeretnének állást foglalni az intézménnyel kapcsolatban.

Iskolában kaphatta el a vírust

Marianna feltehetően az iskolában fertőződhetett meg, ugyanis amíg a koronavírus le nem döntötte a lábáról, addig tanított. A betegség gyors lefolyású volt az esetében, a tanárnő hamar bekerült a Honvédbe.

Lélegeztetőgépre került

Mivel Mariannának a kórházban sem javult az állapota, ezért lélegeztetőgépre került. Támadója is azon az osztályon volt, és úgy tudni, a kínai férfi a végzetes őrjöngése előtt más betegekre is rátámadt.

Sebészollóval támadt

Az ügyben még mindig rejtély, hogyan került az ámokfutóhoz a sebészeti olló, amelyet kizárólag csak orvosok és nővérek használhatnak. A kegyetlen késelését követően egy biztonsági őr megpróbálta megállítani a férfit, de nem sikerült neki, mivel az ámokfutó őt is megsebesítette.

Nem emlékszik semmire

Az elkövetőt végül a rendőrök fogták el a kórház udvarán, akik ezt követően ki is hallgatták a férfit. Ugyanakkor a támadó nem tett vallomást, csak annyit mondott, hogy nem emlékszik semmire. Ez még lehet, hogy igaz is, mivel a férfi rendszeres drogfogyasztó volt, aki valószínűleg az elvonási tünetei miatt cselekedett így.

Elmegyógyintézetben van

Még az is előfordulhat, hogy a férfi nem lesz beszámítható, és nem kerül börtönbe, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe fogják ítélni. Ezért is nagyon fontos, hogy milyen eredményeket fognak megállapítani a kirendelt szakértők az elkövető elmeállapotával kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Honvéd kórház Podmaninczky utcai épülete, itt történt a támadás – Forrás: honvedelem.hu