Soltvadkerttől Kecskemétig követték azt a járművet, amelynek sofőrje nem állt meg a rendőri ellenérzésre. Végül elkapták és most letartóztathatják a férfit.

50 kilométeres hajsza

A szegedi ügyészség nyomozói hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki 50 kilométeren át menekült a rendőrök elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sima ellenőrzéssel kezdődött

Január 18-án, kora délután, Soltvadkerten a rendőrök meg akarták állítani az illető autóját. Az egyértelmá jelzések ellenére ezt nem tette meg, hanem elhajtott a helyszínről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Veszélyeztette a többi autóst

A férfi menekülése során több KRESZ szabályt megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette.

Mint a filmeken

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel hajtva rátért az 54-es számú főútra. Itt megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót.

Ebből az autóból préselt ki ennyit

Az ügyészség felvétele

Belement a rendőrautó

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. Kénytelen volt megállni, de még ekkor is menekült.

Dulakodás is volt

Miután a rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, ő hátramenetben kapcsolt, és a mögötte megálló szolgálati autónak ütközött. A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Kábítószer lehet a bűnös

Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

Ez is érdekelheti

Címlapfotó az ügyészség felvétele.