Hívásokkal és sms-ekkel zaklatta volt párját egy 40 éves dunaújvárosi férfi. A volt barátnő feljelentette őt, a rendőrök elfogták. Az ügyészség elé kerül az ügye.

4 hónapnyi pokol

Telefonhívások és sms-ek tömkelegével háborgatta egy nő mindennapjait volt párja. A dunaújvárosi férfi 4 hónap leforgása alatt összesen 2517 hívást indított a volt élettársa telefonszámára, valamint 1178 sms-t küldött neki 2020 év vége és 2021 márciusa között.

Fenyegetés is volt benne

Ezekben sokszor a nő felé táplált a szerelmét bizonygatta kétségbeesetten, máskor viszont életveszélyesen is képes volt megfenyegetni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az ügyészség következik

A berettyóújfalui nyomozók zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, aki részletes beismerő vallomást tett.

SMS-ben zaklatta a volt feleségét

Tavaly februárban számoltunk be arról a hasonló esetről amelyben 4 év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki képtelen volt belenyugodni a válásba, ezért majdnem megfojtotta és hónapokon át zaklatta feleségét. Ennek során a férj több alkalommal küldött SMS üzenetet a nőnek, aki távoltartási kérelmet nyújtott be vele szemben a bíróságon.

Durva üzeneteket küldött

A nő hallani sem akart arról, hogy a férfi visszaköltözzön hozzá és megkérte, hogy ne menjen haza többé. A férj még több hónapon keresztül próbált az asszonnyal kapcsolatba lépni, felkereste a nő ismerőseit is, akiknek telefonon és az interneten keresztül is az asszonyt megszégyenítő üzeneteket küldött, valamint többüket azzal gyanúsított meg, hogy viszonyt folytattak a feleségével.

Messziről figyelte a házat

Közben a férfi nem hagyta abba volt felesége zaklatását. Tavaly májusában a nő lánya észrevette, hogy a férfi a házuk mögötti vasúti töltésről figyeli az ingatlanjukat.

Megzavarta a vendégséget

Ezután éppen vendégek voltak a nőnél, amikor a volt férj megpróbált bejutni az udvarra. Végül rendőrt hívtak, akik el is fogták a férfit.

Szexképeket küldött volt feleségéről

Két évvel ezelőtt egy internetes közösségi portálon keresztül a férfi szexuális tartalmú fényképeket küldött az exét foglalkoztató cég profiljára. Ezt az oldalt az asszonyon kívül más munkatárs is kezeli, így a férfi jelentős érdeksérelmet okozott a nőnek.

Négy év börtönre ítélték

A bíróság négy év börtönre ítélte az elkövetőt emberölés kísérlete, zaklatás, garázdaság és személyes adattal való visszaélés miatt. Az ügyész súlyosabb főbüntetés és mellékbüntetés kiszabása érdekében, a férfi valamennyi terhére rótt bűncselekmény alóli felmentése miatt jelentett be fellebbezést, a védő pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.