Péntek hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminckét négyzetméteres lakóház Mándokon. Egy ember meghalt a tűzben.

Gyertya miatt

A tüzet nem kizárt, hogy egy felborult gyertya okozta, de a katasztrófavédelem vizsgálja a történtek pontos okát és körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Zalaegerszegen lakás égett

A tűzoltók eloltották a tüzet Zalaegerszegen, ahol egy négyemeletes társasház negyedik emeleti lakásának egyik szobája égett a Landorhegyi úton. Az egységek kiürítették az épületet, tizenöt lakó hagyta el ideiglenesen otthonát a munkálatok idejére. A kormozódott és füsttel telítődött ingatlan lakhatatlanná vált, a tűz más lakást nem ért el. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gázpalack jelentett veszélyt

A kerti bútorok és egyéb berendezési tárgyak égtek egy lakóház teraszán Jászladányban, a Vendel utcában. A tűz az épületen belülre nem terjedt át, azonban a tető faszerkezeti részeit elérte. Az épületből kihoztak egy gázpalackot is a tűzoltók.

Lakhatatlanná vált

Leégett egy száz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezetének nagyobb része Kóróson, a Kossuth utcában. Az épület lakhatatlanná vált, információk szerint a lakó számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Statisztika

Csütörtökön is meghalt egy ember

Lakástűzben életét vesztette egy idős ember Ecsegen. A katasztrófavédelem délután kapott jelzést, hogy a Nógrád megyei településen egy Széchenyi úti ház egyik szobájából füst szivárog. A pásztói hivatásos tűzoltók a konyhában találtak rá egy idős emberre, akinek az életén már nem lehetett segíteni.

Panelben

Egy tízemeletes társasház szemétledobójában keletkezett tűz, ami füsttel telítette a lépcsőházat Székesfehérváron, a Gáz utcában. A helyszínre riasztott székesfehérvári hivatásos tűzoltók 5 embert lekísértek otthonukból. Összesen mintegy 30 ember hagyta el ideiglenesen a lépcsőházat. Az egységek kiszellőztetés után visszaengedik a lakókat.

Pécsen mérgezés történt

Feltehetően szén-monoxid-mérgezés miatt ketten is rosszul lettek Pécs északnyugati külvárosában, egy családi házban. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, egy ember már meghalt, a másik pedig rosszullétre panaszkodott.

Intelmek

A lakástüzek főbb kiváltó okai között még mindig a nyílt láng, illetve a tüzelőberendezések helytelen használata, az elektromos meghibásodás és a dohányzás áll. Ha az otthonunkban van füstérzékelő, még van idő a tűz kialakulásakor cselekedni, ezzel elkerülni a sérülést vagy a tragédiát – emelte ki a katasztrófavédelem.