Elmarad M. Richárd pere mert a férfi annyira beteg. Pontosabban decemberi sztrókja után részlegesen lebénult – közölte a férfi ügyvédje.

December végén halálhírét is keltették

Karácsony után kapott sztrókot a börtönben M. Richárd, aki felelős a budapesti Dózsa György úti gázolásért. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a szíve sincs teljesen rendben.

Rabkórházba vitték

Először egy Facebook-bejegyzésben írtak arról, hogy meghalt, de ezt hamar cáfolták. Szombathelyrő a Tökölről Berettyóújfaluba telepített rabkórházba szállították.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Panaszkodott a szívére

Részleteket akkor nem árultak el, de ügyvédje arról beszélt, hogy “gyalázatos, amit vele tettek”. Jován László azt is kifogásolta, hogy M. Richárdot “a gyors helyi ellátás helyett egészen Berettyóújfaluig zötyögtek”. – írja a Bors. Azóta állítólag javult az állapota.

Lábadozik

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy védencének rehabilitációja most is tart: a 3 és fél éves fogházbüntetését töltő M. Richárd még mindig a Hajdú-Bihar megyei rabkórházban van. Állapota miatt a férfi jelenleg képtelen megjelenni a bíróságon, ezért egy másik, vesztegetési ügyét sem tudják tárgyalni.

Két ember meghalt a balesetben

Mint ismert, M. Richárd 2017 májusában okozott halálos balesetet a fővárosi Dózsa György úton, amikor nagy teljesítményű, nyugati rendszámú személyautójával mintegy 140 kilométeres sebességgel összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, M. Richárd és több járókelő könnyebben megsérült.

Más is van a rovásán

Ahogyan korábban a Kékvillogó megírta: Kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség M. Richárd és két társa ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

2016-ban vonták be a jogosítványát

A Dózsa György úti baleset vádlottjának 2016 áprilisában ideiglenesen bevonták a vezetői engedélyét, és utánképzést írtak elő a számára, mert a közlekedési pontjai elérték a 18 pontos értékhatárt. A vezetői engedély visszaadásának feltétele egy hatórás előadáson való részvétel, feladatsor és a forgalmi vizsga sikeres teljesítése volt.

Maffiapere is volt már

M. Richárd neve a kecskeméti maffiaper kapcsán került be a köztudatba. Az egykori hírhedt bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott: ennek volt tagja M. Richárd, akit 2006-ban jogerősen 8 év szabadságvesztésre ítéltek.

Nyolc általános a legmagasabb iskolai végzettsége

Legutóbbi tárgyalásán M. Richárd arról beszélt, hogy nyolc általános a legmagasabb iskolai végzettsége, és korábban vendéglátósként dolgozott nettó 200 ezer forintos fizetésért. A bíró kérdésére beszélt arról, hogy miközben a szombathelyi börtönben ül semmilyen vagyontárgya, gépkocsija nincs.