Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést a rendőrség az ellen a 40 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint alvó hajléktalanokra támadt: egy nő belehalt a sérülésébe, egy férfi pedig életveszélyesen megsérült.

Bántalmazta áldozatát

A férfi két évvel ezelőtt Budapesten, a 13. kerületi Népfürdő utca gyalogos átjárójában a hajnali órákban bántalmazott egy nőt, akinek beszakadt a halántéka és agyroncsolódásban pár perc alatt életét veszthette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy járókelő talált rá

Az áldozatra egy munkába igyekvő francia állampolgár figyelt fel, aki miután ebédidőben is látta a mozdulatlan testet, a munkából hazafelé tartva felemelte a takaróját. Látva a fején megsérült élettelen nőt, értesítette a rendőrséget és a mentőket – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy napja halott lehetett

A nő akkor már 16-24 órája nem élt, a rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével megállapították, hogy mindössze egy férfi haladt át a gyalogos átjáróban a bűncselekmény feltételezett időszakában, ő azonban a mintegy öt másodperc alatt megtehető távot mintegy 2 perc alatt tehette meg.

Önként volt hajléktalan

A 34 éves áldozatnak vidéken lakása volt, azonban 2016 óta önként vállalva volt hajléktalan. Sérülése olyan súlyos volt, hogy azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg az életét.

Bazaltkövet találtak a helyszínen

A rendőrség beszámolója szerint a helyszínen lefoglaltak egy bazaltkövet, de szakértő nem tudta megállapítani egyértelműen, hogy ezzel a kővel végeztek vele, vagy megtaposták a fejét.

Késelés Zuglóban

A másik eset, amellyel gyanúsítják a férfit, 2019 szeptember 8-án, az esti órákban történt a 14. kerületben, a Róbert Károly körúti felüljáró alatti területen. A férfi, a gynúszerint négyszer megszúrt egy férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

Előző nap cigarettát kért

Az áldozat korábban elmondta: nem ismerte támadóját, de előző nap látta őt, még cigarettát is kért tőle. Arra ébredt fel, hogy az előző nap látott férfi felette áll és kést szúr belé; ezután a közeli benzinkútra szaladt segítséget kérni.

Egy újpesti erdőben élt

A támadó azonosításában a kamerafelvételek alapján az újpesti rendőrök segítették a nyomozókat, akik a 4. kerület erdős részén élő, ugyancsak hajléktalan D. Lajost ismerték fel a videókon.

Bécsben is folyt ellene egy eljárás

A 40 éves férfi büntetett előéletű, ellene lopás és rablás miatt is folyt eljárás Budapesten és Bécsben is. Alkalmi otthonából lefoglaltak egy nadrágot, aminek a lábszárából kivágtak egy részt, a rendőrség gyanúja szerint azért, hogy vérnyomokat ne tudjanak rögzíteni róla.

A vádlott mindent tagad

Gál Sándor a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője elmondta, hogy D. Lajos nem tett érdemi vallomást, és tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Antropológiai vizsgálatot is végeztek

A rendőrség antropológus szakértő segítségével “végigsétáltatta” a gyanúsítottat a bűncselekmények helyszínén, a szakértő szerint az antropológiai jegyei, az arcformája és a mozgása a gyanúsítottnak nagy hasonlóságot mutat a bűncselekmények idején rögzített felvételeken látható férfiéval.

Előzetesben van

D. Lajost poligráfos vizsgálatnak is alávetették, amelyen amikor tagadta a bűncselekmények elkövetését, a készülék megtévesztendőnek értékelte a nemleges válaszát. A férfi motivációja nem ismert.  A férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, az ügy iratait a rendőrség csütörtökön megküldi az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Népfürdő utcai gyilkosság helyszíne – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán