Kutyaviadalra készítettek fel állatokat és kényszerítették őket élet-halál harcra egy nyíregyházi telken. A rendőrök elkapták őket, de az egyik kutya életét már nem tudták megmenteni.

A TEK-kel együtt érkeztek

Harcoltatásra érkeztek a rendőrök egy nyíregyházi telekre november 28-án reggel. A rendőrök az állatviadal szervezőit, és résztvevőit tetten érték – írja honlapján a rendőrség.

Ő volt a központi figura

Az ingatlan használóját, egy 46 éves nyíregyházi lakost őrizetbe vették. Valószínűleg ő szervezte és tartotta meg a tiltott állatviadalt, amelyen tevékenyen részt is vett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elpusztult a kutyája

A nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó a rajtaütésről

Szadista felkészítési módszerek

A gyanú szerint a nyíregyházi férfi a viadalokra történő felkészítésük érdekében olyan kegyetlen bánásmódot alkalmazott a tulajdonában lévő állatokkal szemben, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy még a harc előtt a kutyák egészségkárosodását, esetleges pusztulását okozza.

Tenyésztette őket

Kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba.

A napokban szigorították a törvényt

A jövőben szigorúbban lehet fellépni többek között a különös visszaesőkkel, a haszonszerzési céllal működtetett szaporítótelepekkel, illetve azokkal szemben, akiket korábban már az állatok tartásával összefüggő tevékenységtől eltiltottak.

Nagy nyilvánosság előtt

Bővült az állatkínzás minősített eseteinek köre a nagy nyilvánosság előtti elkövetéssel, az állattartástól való eltiltás alatti állatkínzással, valamint állatkínzás elkövetésével tiltott állatviadal szervezését vagy állatkínzást követő két éven belül.

Nem kell elpusztítani az állatot

Az állatviadalok szervezői mellett mostantól a résztvevőket is büntetik, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel. Rögzítették: állat esetében az elkobzás végrehajtásának általános lépéseit – különösen a megsemmisítést – nem kell elvégezni.

Jövőre lép életbe 

A törvény legtöbb rendelkezése január 1-jén lép hatályba.