Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolába kérték a mentők gyors segítségét hétfőn, mert egy 17 éves diák összeesett a tornaórán. A diákot végül a tanára élesztette újra és mentette meg az életet.

Riasztották a mentőket

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolába riasztották a mentőket hétfőn, mert egy diák összeesett a tornaórán – számolt be róla a Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lélegzett

A segítségére siető tanár rögtön megvizsgálta a tanulót, aki nem lélegzett, így a mentésirányító instrukciói alapján a tanár kezdte meg a diák újraélesztését.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőhelikopter is hívtak

Nem csak a legközelebbi esetkocsit, de a helyi orvosi ügyeletet és a mentőhelikoptert is a helyszínre riasztották. Addig a diákok az iskola nyilvános defibrillátorát is odavitték a beteghez és több sokkot is leadtak.

Folytatták az életmentést

A perceken belül érkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett.

Kórházba szállították

A mentők stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a fiút és gratulálnak mindazoknak, akik segítettek az életmentésben.

Korábbi eset

Korábban a Kékvillogó beszámolt róla, hogy egy riadt férfihang kérte feleségéhez a mentők gyors segítségét Budapesten. A hallhatóan ijedt bejelentő neje erős mellkasi nyomásról panaszkodott, ami hajnal óta nem múlik.

Nem vett levegőt

„Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, ám mielőtt az odaérhetett volna, a férfi ismét tárcsázta a segélykérőt mert a 60 év körüli nő összeesett és nem vett levegőt” – írta az OMSZ Facebook oldalán.

A férj bepánikolt

Rutinos mentésirányító magasabb szintű egységet is a helyszínre indított, miközben nehezen, de rábírta a pánikban levő férjet az életmentő mellkasi nyomásokra. A férfi végül hősiesen küzdött szerelme életéért, amit a gyorsan kiérkező mentők még sokáig, emelt szinten folytattak.

Kórházba szállították

Az asszonyt, végül az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: mentőhelikopter – Forrás: BPK