Terepjáróval hoztak le egy sérült túrázót a Mátrából a tűzoltók. A nő társaival kirándult amikor megcsúszott, elesett és eltörte a karját.

Terepjáróval hozták le

Terepjáróval hoztak le egy sérült túrázót a Mátrából a tűzoltók. A nő társaival kirándult amikor megcsúszott, elesett és eltörte a karját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hegymászó technika kellett a mentéshez

A baleset egy sziklás, nagyon nehezen megközelíthető helyen történt, a katasztrófavédőknek hegymászó technikát is be kellett vetniük a mentés során. A jó idő miatt egyre többen indulnak túrázni, szakemberek szerint fontos, hogy semmiképpen ne térjenek le a kijelölt útvonalakról.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ne térjenek le az útvonalról!

„Fontos, hogy a túrázók felkészülten induljanak útnak: mindig legyen náluk víz, élelem, feltöltött mobiltelefon, és ne térjenek le a kijelölt útvonalról” – mondta Tényeknek egy hegyimentő.

Túrázás közben kapott szívrohamot

A Kékvillogó.hu írt arról a közelmúltban, hogy túrázás közben lett rosszul egy ember Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon. A szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki és alsószölnöki önkéntes tűzoltók, valamint a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport tagjai siettek a bajba jutott túrázó mentésére. 

Quaddal jött a segítség

Az egységek a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyszínt quad segítségével érték el, a sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették.

Térerőmentes övezet  

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy gyakorlatilag az egész 3,5 kilométeres szakaszon nincs térerő. A túrázó pont azon a pár méteren lett rosszul, ahonnan hívni tudták a mentőket, akik meg is érkeztek időben.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel.

Egy középkorú férfi lett rosszul

A mentőszolgálat munkatársai arról számoltak be, hogy egy középkorú férfi lett rosszul a Kéktúra útvonalán, majd összeesett. A mentőhelikopter egy meglehetősen nehezen megközelíthető helyszínre érkezett. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztéssel próbálkoztak, azonban hiába, a férfi ugyanis az életét vesztette.

Januárban sérült meg

Egy túrázó nő került bajba a Mátrában. Séta közben megsérült, nem tudta folytatni az útját, és végül ő maga hívta fel a segélyvonalat. A speciális mentők segítettek neki. A középkorú nő Gyöngyös és Mátrafüred között, a Rákóczi-forrásnál szenvedett lábsérülést: az erdő sáros talaján megcsúszott. Egyedül túrázott, valószínűleg rosszul lépett és nem tudott tovább menni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció