Kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség egy nővel szemben. A durva nevelőszülő több mint egy éven keresztül bántotta és sanyargatta a gondozására bízott kisfiút, akit volt, hogy egyszer úgy megütött, hogy a kisfiúnak zúzódásos sérülései keletkeztek.

Nevelőszülő ellen emeltek vádat

Az ügyészségi vádirat szerint a Borsod megyében élő nő két vér szerinti gyermeket nevelt, illetve az illetékes kormányhivatal kijelölése alapján gondozott egy szülői felügyelet nélkül maradt ikerpárt, egy 5 éves kisfiút és egy kislányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szikszói ügyészség vádolja a nőt

Bántalmazta a kisfiút

2019 februárjától a nő több mint egy éven keresztül rendszeresen sanyargatta és bántalmazta a rábízott, speciális nevelési igényű kisfiút. A nő válogatott kegyetlenkedésekkel büntette a fiút vélt vagy valós rossz magaviselete miatt: volt, hogy többször is sarokba állította vagy letérdepeltette, arcon ütötte, de volt olyan is, hogy az ételt vonta meg tőle.

Erővel ütötte

A kegyetlen nevelőszülő az egyik alkalommal olyan erősen ütötte meg a kisfiú arcát, hogy a gyermek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el. A gyermek sérüléseit az óvónők vették észre, akik azonnal riasztották a gyermekvédelmi hatóságot, amely ezt követően a nevelt gyerekek elhelyezésének azonnali megváltoztatásáról döntött.

Veszélyeztette a kiskorút

Az ügyészség megállapítása szerint a nevelőszülő súlyosan megszegte a gyereknevelésből eredő kötelezettségét. A bántalmazásaival pedig veszélyeztette a gyermek testi, erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Ez lehet az asszony büntetése

Vádiratában azt indítványozta az ügyészség, hogy a büntetlen előéletű nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki az illetékes bíróság. Ezenfelül a vádhatóság azt kérte, hogy az asszonyt tiltsák el minden olyan tevékenység gyakorlásától, amelynek bármi köze lehet a gyermekneveléshez. Az ügyben valószínűsíthetően a Szikszói Járásbíróság fog dönteni.

Zircen szintén nevelőszülők erőszakoskodtak

Korábban a Kékvillogó is beszámolt róla, hogy Zircen csakugyan nevelőszülők bántalmazták a rájuk bízott testvérpárt, egy három és ötéves gyerekeket. A kiskorúakat rendszeresen kukoricán vagy küszöbön térdepeltették, a lelki terror pedig mindennapos volt.

Megkínozták a gyerekeket

A házaspár a nevelés során különös eszközöket vetettek be, előfordult, hogy a férfi a földre fektette és nadrágszíjjal, zsinórral verte őket, de olyan is volt, hogy a gyerekeknek a kukoricán vagy a küszöbön kellett térdepelniük. A feleség szintén részt vett a bántalmazásban, ő sarokba állítással és fenekük ütésével fenyítette a kicsiket.

Elvitték a gyerekeket

A horrornak végül az vetett véget, hogy az illetékes kormányhivatal 2019 októberében másik nevelőszülőnél helyezte el a gyerekeket. A veszprémi ügyészség a vádiratában a párral szemben börtönbüntetés kiszabására és a kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával összefüggő bármely foglalkozástól való végleges eltiltásra tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke