Folyamatos ellenőrzéseket végeznek a rendőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán, hogy kiszűrjék a szabálytalan sofőröket. Az egyenruhások minden szabálytalankodóval szemben fellépnek, azonban főleg a horrorkaravánokat akarnak kivonni a forgalomból.

Szűrik az autósokat

A Komárom megyei rendőrök fokozottan ügyelnek az M1-es autópálya forgalmára, és a szabálytalanul közlekedőket igyekszenek a lehető leggyorsabban kiszűrni a sok autó közül. Az egyenruhások folyamatosan ellenőriznek, és különösen nagy hangsúlyt fektetnek a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok betartására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

M1-esen ellenőriznek

27 autóst állítottak meg

2021. február 18-án a fokozott ellenőrzés keretén belül 27 sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel az autósok úgy közlekedtek, hogy megszegték a megengedett legnagyobb össztömegre vonatkozó szabályokat. 

Voltak gyorshajtók is

A sebesség túllépése miatt összesen 9 esetben, míg a megállás és várakozás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt 7 fővel szemben intézkedtek és bírságoltak. 5 fővel szemben szintén pénzbírságot szabtak ki, mivel nem tartották be az előzési tilalmat.

Túlsúlyos karavánokat is bírságoltak

Telepakolták a vontatót

Félmilliós bírságot kapott egy horrorkaraván

Február 17-én a borsodi rendőröknek kellett intézkedniük az M3-as autópályán egy lengyel rendszámú tehergépkocsi román vezetőjével szemben, aki az autó platóján egy másik járművet szállított. A rakománnyal felpakolt autó így jócskán túllépte a vezetett jármű össztömegét: 2,1 tonnával haladta meg a megengedett értéket. A szabálytalanságért a rendőrök 500.000 forinttal “díjazták” a túlsúlyos autó vezetőjét.

Félmilliós bírságot kapott a sofőr

Ismét hibázott

Nem okult a férfi az esetből, ugyanis a rendőrök nem sokkal később az autópálya igrici pihenőhelyénél ismét felfigyeltek a járműre. Ezt követően újból megállították a sofőrt és újabb 500.000 forintos bírsággal sújtották. A sofőr ekkor már lepakolta szállítmányát és e nélkül hajtott tovább.

A második alkalommal már lepakolt a járművéről

Figyelem!

A rendőrök felhívják a figyelmet a balesetek megelőzése érdekében, hogy mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat. Továbbá a biztonság érdekében folytatni fogják az ellenőrzéseket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Horrorkaraván – Forrás: Police.hu