Kést tettek a torkához, majd levizelték az enyingiek pár hete Siófokon az Érden meghalt férfit – ezt állítja a család ügyvédje.

Amint arról a KEKFENY.com is többször beszámolt, a múlt héten a Pest megyei Érden két banda verekedett össze. Az összecsapásban egy 50 éves férfi meghalt, akit a hírek szerint szíven szúrtak.

Mint később kiderült, nőügyek miatttört ki a balhé a banzinkúton. Bangó Zoltán az érdi család ügyvédje azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy ügyfelei fegyvertelenül mentek el a találkozóra, mert azt hitték békésen elrendezhetik a konfliktust, amely már hónapok óta zajlott.

Továbbá egy rendőrségi feljelentés is az ATV birtokába került, amit a verekedésben elhunyt férfi édesanyja tett, ismeretlen tettes ellen. A jegyzőkönyv szerint júliusban többször is emberek jöttek a házuk elé azt kiabálva, hogy “cigányok, meg fogtok dögleni!”.

Az ügyvéd szerint tettlegességig csak egyszer fajult el a vita, még júniusban, Siófokon. Bangó Zoltán azt mondta, hogy az Érden elhunyt férfi torkához kést tettek levizelték, és térden állva kellett könyörögnie az életéért.

A jogász arról is beszélt, hogy a vallomásokból egyértelműen kiderül, hogy habár a hírek szerint mindkét család ásóval és vascsővel, valamint szúró- és vágóeszközzel érkezett a találkozóra, az iratokból egyértelműen megállapítható volt, hogy az érdi csapatnál nem volt semmilyen fegyver, sem pedig olyan eszköz, ami súlyos sérülést tudna okozni. Azonban az enyingiek fegyverekkel érkeztek a helyszínre.

Az ügyvéd állítása szerint az érdiek békés módon szerették volna lerendezni a konfliktust, ez volt az oka annak, hogy egy bekamerázott benzinkutat választottak helyszínként.

A kamerafelvételeken jól látszik, hogy az enyingi család tagjai az érdi család autója köré gyűltek, majd kirángatták őket a járműből, miközben verekedni kezdtek az érdi család többi tagjával is, akik a helyszínre érkeztek.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel: Forrás: police.hu