Letartóztatták azt a férfit, aki a napokban egy éles tárggyal sebesítette meg az édesapját Orosházán. Amint azt a Kékvillogó is megírta június 12-én, hétfő délután nem sokkal négy óra után érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint egy orosházi tanyán a fia egy éles eszközzel megsebesítette apját a nyakán.

Nem érdekelte

A 20 éves férfit kizárták az épületből. A segélyhívásra érkező rendőrök a tanya közelében találkoztak vele. Nem volt hajlandó igazolni magát, többszöri felszólításra sem tette le a magánál tartott éles eszközt. Ekkor az egyik rendőr kétszer a levegőbe lőtt, de ez sem volt különösebben hatásos. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eldördült egy lövés

Ekkor az egyik rendőr leadott rá egy lövést. A férfit a medencéjénél érte a találat, a mentők rendőri kísérettel kórházba szállították. Az apát is kórházba vitték. A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, a lőfegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kihallgatták

A férfit a rendőrség emberölés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A cselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.A Békés Vármegyei Főügyészség most azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a bűncselekmény büntetési tétele és a feltételes szabadság lehetőségének hiánya miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Letartoztatták

Tartani lehet attól is az eljárás kezdeti szakaszában, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Továbbá fennáll annak is a veszélye, hogy az elkövető a bűncselekményt befejezné.  A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és június 15-én, csütörtökön elrendelte a férfi letartóztatását.

Bántalmazásról érkezett bejelentés

Egyébként nem ez az első eset rövid időn belül, amikor a rendőröknek fegyver bevetésével kell megállítani egy tomboló férfit. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, pár nappal ezelőtt, június 6-án délután érkezett bejelentés arról, hogy Nógrád vármegyei Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai haladéktalanul a helyszínre siettek.

A kocsma előtt kezdett el fenyegetőzni

A kocsma előtt megtalálták a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki a rendőrök láttán két fegyvernek látszó tárgyat vett elő zsebeiből, majd az egyenruhásokat kezdte velük fenyegetni.

Rájuk szegezte a pisztolyt

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el őket, de a szemmel láthatóan felindult férfi ezeknek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le a levegő irányába, amire a férfi az egyik a fegyvert eldobta, azonban a másikat az egyenruhások felé tartotta.

Súlyos sérüléssel szállították kórházba

Ekkor az egyik járőr tüzet nyitott és a csípőjén sebesítette meg a támadót. A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

Minden szabályos volt

A parancsnoki kivizsgálás ebben az esetben is megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció